Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Eremite

15. 12. 2007 11:34
Prisluhovaci satana

Ďábel jde po mladých... nabozensti fanatici co toto hlasaji jsou stale vic uzitecni nez prisluhovaci satana, co pisi provokace.1. Petrova 5,5-9: 5,6 Pokořte se tedy pod mocnou ruku Boží, aby vás povýšil v ustanovený čas. 5,7 Všechnu 'svou starost vložte na něj', neboť mu na vás záleží. 5,8 Buďte střízliví! Buďte bdělí! Váš protivník, ďábel, obchází jako 'lev řvoucí' a hledá, koho by pohltil. 5,9 Vzepřete se mu, zakotveni ve víře, a pamatujte, že vaši bratři všude ve světě procházejí týmž utrpením jako vy.

0 0
možnosti

Lukas

16. 12. 2007 7:07
Re: Prisluhovaci satana

A koho si predstavujete pod pojmem "prisluhovaci satana" ?

0 0
možnosti

pejcha

13. 12. 2007 18:01
filmová manipulace

Jakožto filmovému střihači mi možná můžete věřit, že naprostého idiota dokážu v dokumentu udělat z kohokoliv. Stačí vybrat z kilometrů materiálu nejtrapnější věty, grimasy, střihem vytvořit fiktivní souvislosti a významy, okořenit to sugestivním nebo zavádějícím komentářem - a většina diváků mi to zbaští i s navijákem. Na to je opravdu mistr Michael Moore (jak tady někdo píše) a tenhle film mu s úspěchem konkuruje. A tragicky levicový Hollywood tomu vždycky zatleská, dá tomu nějakého toho Oscara (ať už  je to to nominace pro tohle dílko, Moore, nebo prokazatelně lživý dokument o globálním oteplování s Al Goorem) a nevědomky se tím jen usvědčuje z manipulativní propagandy, která jim vydělá díky "provokativnímu" a zároveň "uvědomělému" obsahu další miliony dolarů do nenasytných kapsiček. Já osobně bych se tedy měl raději na pozoru, než budu doporučovat takovou ideologickou masáž. :-)

0 0
možnosti

Roman

13. 12. 2007 18:51
Re: filmová manipulace

Al Gorův dokument prokazatelně lživý není. Asi jste si z toho rozsudku u soudu vzal taky jenom to, co se vám hodilo :-)

Ten soud nerozhodl, že Globální oteplování neexistuje nebo že by nebylo vinou člověka.

Uvedu příklad: Na Kilimandžáru roztál sníh. Soud rozhodl, že tohle nejde brát jako důkaz globálního oteplování. Jistě.  U žádné jednotlivé události nejde dokázat, že byla vinou globálního oteplování. Pokud Gore použil jedno vyschlé jezero jako důkaz oteplování, tak je to taky nesmysl, alespon z vědeckého hlediska.

Takže soud dokázal Goreovi některé dílčí nepřesnosti, ale v tom hlavním, totiž že se otepluje a může za to hlavně člověk, měl pravdu..

Uf..

0 0
možnosti

orson

13. 12. 2007 16:31
říká se tomu demokracie

Jelikož autor v závěru pateticky vykřikuje svoje NE náboženskému fanatismu, nezbývá než zeptat se ho, co je mu vlastně do toho. Svoboda projevu je totiž o tom, že kdybych si tady zítra založil sektu, která by uctívala jako božstvo tmavomodré jelimánky z planety Krenox, bude to moje svaté právo, pokud přitom nebudu porušovat zákony. A to je přesně ta hranice, kterou se v USA snaží úzkostlivě dodržovat. Pro spoustu lidí je však svoboda zásadní hodnotou pouze tehdy, když ostatní říkají to, co se jim líbí. A ještě na okraj - pokud by autoři filmu chtěli natočit něco méně "senzačního", mohli si zajet třeba do Kalkaty a tam si natočit skutečný "Jesus Camp" aneb útulky matky Terezy - chápu ale, že to se levicovým pseudointelektuálům příliš nehodí do krámu, přesněji řečeno do jejich ideologického boje. :-)

0 0
možnosti

Roman

13. 12. 2007 17:13
Re: říká se tomu demokracie

Však já jsem také nikde nepsal, že by tu sektářku Becky Fischerovou měli popravit nebo zavřít až zčerná... Ani nikomu neberu svobodu projevu. Jen jsem nad tou trapnou fanatičku vyjádřil svůj názor, což svoboda projevu umožňuje i mně.. :-) a taky chci, at se na ten film podívá co nejvíce lidí, a je mi jedno, jestli ten film považujete za manipulativní. A co je vám vlastně do toho? :-)

0 0
možnosti

Lukas

13. 12. 2007 5:34
pokracovani

Kdyz tam vidim nejakyho cloveka jen tak sedet a treba se modlit, je to v pohode, spis me desi ta masovost pri ruznych bohozluzbach. Ty lidi tam mi pripadej jako strasne jednoduse manipulavatelny stado ... Ale to jsem odbocil. Takze ocekavam reakce, k cemu je to krestanstvi vlastne dobry. A prosim zadny odpovedi typu: " Mluvil jsem/ setkal jsem se s Bohem ...."

0 0
možnosti

orson

13. 12. 2007 16:36
Re: pokracovani

To myslíš vážně, že chceš odhalit smysl křesťanství v internetových žvanírnách? Nejsi náhodou trochu líný? Říká ti například něco slovo "knihovna" ? A hlavně - fakt si myslíš, že na takové odhalení smyslu duchovního života prostě v současné chvíli máš? :-)

0 0
možnosti

Lukas

13. 12. 2007 5:30
K cemu je vlastne krestanstvi ?

Nedalo mi to, abych nesesmolil taky jeden prispevek. Procetl jsem celou dizkuzi a s autorem clanku jsem ve vsem zajedno. Jsem naprosty ateista (az se skoro bojim, ze me panbuh potresta ;-D), a tudiz bych rad vedel,  k cemu to krestanstvi vlastne je, kdyz ho tu tolik lidi tak vehementne obhajuje. K tomu, abych se ridil "desaterem", jinymi slovy receno, abych se choval slusne, na to staci byt dobre vychovan rodici. Spousta lidi se obraci k "bohu" v tezkych zivotnich situacich a doufa, ze prijde pomoc. Neni lepsi se obratit na sve blizke a kamarady a snazit se neco zmenit, nez jen blahove doufat v pomoc zhora ? Samozrejme nikomu jeho viru neberu, at si kazdy veri, cemu chce, je to kazdeho soukroma vec, ja taky rad chodim do kostelu, ale spis kvuli tomu klidu. :-)

0 0
možnosti

wildge

13. 12. 2007 8:13
Re: K cemu je vlastne krestanstvi ?

Ma to jeden zasadni zadrhel. Na to, aby ses ridil desaterem, nemuzes byt ateista. Desatero neni jen soubor ke slusnosti nabadajicich pravidel, ale prvni polovina, zejmena prvni ctyri prikazani se tykaji jen vztahu vericiho k Bohu. Jo, maji to velmi slusne vymyslene. I nevericim vnutili myslenku, ze desatero je o slusnosti. Ne, neni. Je o poslusnosti.

0 0
možnosti

Makoto

12. 12. 2007 15:42
Muslimove a krestane jedno jsou

Uz jsem si rikal, ze jenom muslimove maji svoje fundamentalisty. Je videt, ze ani krestane nejsou pozadu ve svych definitivnich resenich problemu. Co kdybychom vsichni presli na budhismus? Tam se to snad tolik nemele....Stydim se za to, ze jsem krestan...

0 0
možnosti

Tom125

12. 12. 2007 15:50
Clovece, proberte se!

Mezi prostredky (ale i idealy) muslimu a krestanu jsou propastne rozdily.

Ale mam pocit, ze pokud jste napsal, co jste napsal, nemusite se vubec stydet za to, ze byste byl krestan... :-)

0 0
možnosti

Vencast

12. 12. 2007 11:31
Fanatismus

je smrtelně nebezpečný vjakékoli podobě protože se snaží vyhubit své odpůrce Víra nebo nevíra by měla byt přísně soukromá věc do které druhému nic není!

0 0
možnosti

bart

12. 12. 2007 10:59
jsi úsměvný člověk

Hlavně to tvé patetické zvolání: "Říkám ne náboženskému fanatismu!" To je opravdu úžasné, Romane, že jsi tak uvědomělý a statečný! Podobně volali tvé předkové před lety: "Říkáme ne válečným štváčům!", nebo "Říkáme ne vykořisťovatelům!", "Říkáme ne zaprodancům kapitalistů!". Když odhlédnu od velmi srandovní představy, že tvůj svobodný život je ohrožován ze všeho nejvíce právě náboženskými fanatiky, proti kterým tudíž musíš zde takto veřejně a uvědoměle bojovat, zbývá jediné doporučení: zkus se raději ve své makovičce zamyslet nad tím, čemu říkáš "ano", proč tomu říkáš "ano" a co všechno uděláš pro to, abys díky tomu "ano" měl hezký a spokojený život. :-)

0 0
možnosti

Roman

12. 12. 2007 11:43
Re: jsi úsměvný člověk

Třeba budu mít hezký a spokojený život, když budu bojovat proti náboženskému fanatismu. ;-D 

Můj život náboženský fanatismus zatím neohrožuje a ani jsem to netvrdil. Jen se mi nelíbilo to vymývání mozku dětí, které jsem viděl v tom filmu a proto jsem ten film chtěl doporučit všem, jako výstražný příklad..

Bohužel jsem se v této diskuzi nechal vtáhnout i do témat, které s tímto článkem nemají nic společného..

0 0
možnosti

petr

12. 12. 2007 10:40
a co jinak?

Co se zamyslet naopak nad tím, kam může vést "bezbožný" fanatismus? Třeba k fašismu. Nebo ke komunismu. Dva nejhorší režimy posledního století viděly jako jednoho ze svých úhlavních nepřátel právě náboženství - a chtěly ho vymýtit. Co takhle zamyslet se nad tím proč? A v současném světě pak vede "bezbožný" fanatismus k uctívání jiných, přímo opačných hodnot, které nenaplňují člověka velkým optimismem - zlatým teletem (pokud člověk četl Bibli, chápe tu narážku) stal se bezbřehý konzum, chorobná touha po moci, penězích, po úspěchu - přehlídka egoismu a absence duchovních hodnot. Ano - sem nás to dovedlo, ten "bezbožný" fanatismus, milý mladý mysliteli :-)

0 0
možnosti

Roman

12. 12. 2007 10:47
Re: a co jinak?

Já bych to neviděl tak černě...

0 0
možnosti

Tom125

12. 12. 2007 9:56
Ten "dokument" neni nestranny

Je natoceny schvalne tak, aby to tu damu poskodilo. Nerikam, ze vsechno, co dela, je urcite 100% OK, ale ten film je manipulativni.

Nesmite verit vsemu, co vidite, mily autore. Zvlaste, kdyz konzumujete vytvory (nejen americke) levice (i kdyz prave ta americka je medialne dost agresivni).

0 0
možnosti

Roman

12. 12. 2007 10:45
Re: Ten "dokument" neni nestranny

Neměl bych věřit tomu, co vidím? Tak čemu bych tedy jinak měl věřit? Ta dáma je zjevná fanatička, to nelze popřít....

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS