Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pteryx

27. 8. 2010 12:11
Ježíš nelhal

Z hlediska světa to nedává smysl. Z hlediska mystiky jsou ty texty jasné a výmluvné. Některé věci provokují právě proto, že jsou klíčové. "Království Boží je ve vás". Ježíš lidem říkal, že když je budou pronásledovat, tak to v sobě objeví. Slunce a hvězdy pominou, ale Má slova nepominou. Co myslíte, jak mohl před 2 tisíci let vědět, že ani hvězdy nejsou trvalé? Když my jsme to zjistili teprve díky Einsteinově teorii relativity, která byla publikována v roce 1905?

Máte mnoho předsudků, které jste nevědomky převzal z obecně přijímaného klamného výkladu písem. Kdybyste to četl sám, bez těch předsudků. Když si řeknete "co je mi dáno ať pochopím, co není pro mne chápat nemusím", tak se můžete dostat dál. Bible je kód psaný pro lidi, je to sbírka textů různé úrovně. Ale zaručuji Vám, že nic nepochopíte, když do toho budete jen rejpat rozumem, aniž byste se ztišil a pokusil se otevřít vnitřnímu významu textu.

0 0
možnosti

Ivo Vašíček

23. 5. 2009 19:52
Otázkou zůstává

co si představit pod pojmem syn boží a jak bylo vyslovené myšleno. Pokud nějaký člověk prožije plné uvědomění může se z toho i totálně zbláznit. Pokud se nezblázní, může mít problém sdělit své poznání lidem srozumitelným způsobem. Může mít také problém, že vše nepochopil. To, že si jeho lidská mysl není schopna vše podstatné zapamatovat je zcela jisté. Vyplývá to z toho, že paměť je čistě fyzická záležitost, která má své limity. Ježíš prožil osvícení a snažil se o ně s ostatními podělit. Část boha (ať už si pod tím představíte jakoukoliv inteligenci s vůlí) je v každém člověku. Někdo to může interpretovat i tak, že je synem božím.

0 0
možnosti

antees

22. 5. 2009 12:45
odhaleni

http://freewebs.com/paprsek/index.htm

Tohle neni sice muj blog a snad mi autor promine, ze ho tady kopiruji, ale snad tady najdete spoustu odpovedi na vase otazky R^

0 0
možnosti

Pravicový svět

2. 5. 2009 23:53
demagogie!

 Domnívám se, že vysvětlujete věci pouze, tak jak se Vám to hodí. Možná je třeba se zamyslet i nad jiným vysvětlením. Myslím, že tato generace či přesněji toto pokolení se dá vysvětlit i generací, která se právě v době Ježíšova života zrodila,a sice generací či pokolením křesťanů! Neslyšíme i jiná podobná vyjádření tohoto druhu, kdy je slovo generace použito na určitou skupinu, soubor věcí či lidí? Generace křesťanů se zrodila příchodem a smrtí Ježíše Krista, do té doby tato generace neexistovala!Další důležitým aspektem Ježíšova kázání je to co se musí ještě všechno stát,tedy na rozdíl všeobecného očekávání a očekávání Ježíšových učedníků,tedy že Boží království přijde ihned s příchodem Mesiáše.Ježíš jasně říká, že v posledních dnech budou ještě války hladomory, zemětřesení apod.  Podle mě tyto poslední dny nejsou nějakým krátkým časovým výsekem minulých dvou tisíciletích, nýbrž právě ty tisíciletí a další čas až do příchodu Krista jsou poslední dny, bez ohledu na to kdy se tak stane.

0 0
možnosti

Pravicový svět

3. 5. 2009 0:06
Re: demagogie!

Jisté je to že při jeho příchodu tato generace křesťanů neboli křesťané rozhodně nepomine, čili budou na Zemi v době jeho příchodu. Je třeba si povšimnout kontextu dalších veršů neboť Ježíš jednak říká, že máme být ostražití protože nevíme kdy náš Pán přijde, ale to ve své podstatě znamená, že život dle přikázání Ježíše máme vést stále a nikoli jen tehdy když víme, že nás za pět let, jeden rok či dva dny čeká odměna! To není poselství Ježíšova života nebo naopak, když budeme vědět, že Ježíš přijde za 500 let tak si ještě můžeme krást, lhát, zabíjet a podvádět neboť je ještě čas? Nikoli!! Tak to opravdu nestojí, máme být připravení na války, nemoci a jiné katastrofy v lidských dějinách, ale být připraveni na příchod Pána, znamená především milovat Boha a bližního svého bez ohledu na to kdy Ježíš přijde! Tak aby nás shledal, pak nám totiž Vaše filozofické argumenty již moc nepomohou.   V

0 0
možnosti

Dr.Edgar

25. 4. 2009 0:28
Divný

Nebýt bible tak vlastně o tom člověku není žádná zmínka apon teda ne z historickej pramenů každopádně ježíš ač byl či nebil je velmy zajímavá postava a co co přišlo po něm bylo znásilnování dobré myšlenky pořád dokola no abych to skrátil myšlenka dobrá kdyby se jí neuchitil člověk

0 0
možnosti

Eadem_Semper2

23. 5. 2009 17:25
Re: Divný

doktore, co ten pravopis ? Minimálně deset chyb, z toho čtyři hrubky (překlepy nepočítaje). Trumfnul jste i Frantu Staňka, tomu říkám  výkon...

0 0
možnosti

osvetitel

13. 4. 2009 8:40
Zanechal Jezis po sobe nejake pisemnosti?

Ziji jeste ociti svedci toho co kazal? Existuje nejaka "autenticka nahravka" jeho reci"? Nemohli by spis byt falesni proroci ti co "jeho slova " prenaseli na papir? Uz se tesim az autor podobnym zpusobem rozebere take toho "M" a Islam!;-)

0 0
možnosti

Semper2

13. 4. 2009 10:58
Re: Zanechal Jezis po sobe nejake pisemnosti?

R^To si náš "odvážný" "badatel" neriskne, protože do měsíce by byl na hřbitově....

0 0
možnosti

manawatu

12. 4. 2009 18:31
jak to jen vyjádřit

v té době lidé vnímali Řím jako mocenské monstrum, které je jasným průvodním jevem konce .V tom se Ježíšova slova ničim zvláštním nevyznačují...radikálně prorocký spatřuji reálný postoj k této moci jdoucí za biologický život. Stačí navázat niterný kontakt .Ti lidé neměli znalosti a historickou paměť jako my,ale nebyli blbí.(Jako my)

0 0
možnosti

Semper2

11. 4. 2009 0:55
Velmi zajímavý web s možností stáhnout si

ve formátu PFD několik velmi hodnotných a ČR nedostupných knih .

ttp://http://www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com/

!!!

0 0
možnosti

dolch

12. 4. 2009 0:22
Re: Velmi zajímavý web s možností stáhnout si

Sempere, dal jsem si do favorities :-)

0 0
možnosti

Semper2

11. 4. 2009 0:34
manipulujete a vytrháváte z kontextu

 Ano, v Matoušovi čteme:  "...nepomine toto pokolení, než se všechno toto stane.." Je tu tedy podmínka : až se TOTO VŠECHNO stane... ".  Podle všeho tedy mají  nastat určité jevy , úkazy (viz níže) a  generace,  která v době existence těchto jevů bude na světě,  zažije   zánik starého světa a nový příchod Krista, jak čteme ve sv. Matoušovi dále v  kap. 24. / 29-31. atd. A jaké to budou jevy ? Co se stane ? Možná  a dokonce velmi pravděpodobná je tato interpretace Nového Zákona :1./ nastane nové, velké pronásledování křestanů (kupř. pod záminkou odporu k čipování apod.). Evangelista píše: " Posílám Vám proroky a učitele (...), ale vy je budete zabíjet a křižovat, budete je bičovat v synagogách a pronásledovat z místa na místo (...) Tehdy Vás budou vydávat v soužení i na smrt a všechny národy Vás budou nenávidět pro mé jméno (...)

0 0
možnosti

Semper2

11. 4. 2009 0:40
Re: manipulujete a vytrháváte z kontextu / II.

2./ Pád a rozvrat Říma a pronásledování (uvěznění ?)papeže: "Když pak UVIDÍTE ZNESVĚCUJÍCÍ OHAVNOST (...) JAK STOJÍ NA MÍSTĚ SVATÉM - kdo čteš rozuměj - tehdy ti ,kdo jsou v Judsku at´ uprchnou do hor, kdo je na střeše, at´ nesestupuje aby si vzal něco z domu, a kdo je na poli, at´ se nevrací, aby si vzal plášt´. Běda těhotným a kojícím v oněch dnech. (...), nebot tehdy nastane velké soužení, jaké nebylo od počátku světa(...)

3,/ světu bude vnuceno nové světové pseudonáboženství satanovo /NWO ?!?/: "Tehdy řekne-li Vám někdo : "Hle tu je mesiáš, nebo tam, nevěřte ! Nebot´ vyvstanou lžimesiášové a lžiproroci a budou předvádět veliká znamení (...) Když Vám řeknou : "Hle je na poušti, NEVYCHÁZEJTE ! "Hle je v tajných úkrytech", nevěřte tomu ! Nebot´ jako blesk ozáří oblohu od východu až na západ, takový bude příchod syna člověka" Zdaleka jsem neuvedl všechny navazující texty to ani není možné.

0 0
možnosti

wiki5.5

10. 4. 2009 23:47
osobne verim

vic v to, ze Jezis byl syn Bozi nez tomu, ze vy jste moudry

0 0
možnosti

Hail Eris

12. 4. 2009 13:28
Re: osobne verim

v boha veri predevsim lide s nizsi inteligenci :-):-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..