Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
G

Gordar

25. 12. 2010 18:06
Boha omlouvá jen to že neexistuje.

R^

0 0
možnosti
PJ

Paveljan

25. 12. 2010 16:51
Všichni tomu rozumíte,

ale nikdo neví jak to doopravdy je. Vzpomeňte na Kristova slova: Může vést slepý slepého? Nespadnou oba do jámy?;-)

0 0
možnosti
I

Ignatio

25. 12. 2010 16:40
Bible není Korán

Omyl. To, co píšete o Bibli, platí o Koránu. Ten se musí chápat jako dokonalé a absolutně neomylné Alláhovo slovo, žádná interpretace se nepřipouští. Kam to vede muslimy, vidíme. Ty vaše námitky jsou mimo, křesťané, Církev, nikdy neměla problémy ohledně toho, co chápat doslovně a co jako metaforu. Písmo je Boží slovo ovšem vyjádřené nedokonalým lidským jazykem. Je jasné, že si nebudeme sekat ruce a nohy i když to Ježíš tak řekl (svádí-li tě ruka, usekni ji) atd. Už křesťané prvních staletí (Augustin) správně rozlišili, aniž co tušili o evoluci, že popis stvoření v 6 dnech je symbolický. Víra nestojí jen na Písmu, ale i na Tradici, na tom, jak Písmo chápali ti, kdo žili v době Ježíšově, v prvotní Církvi. Je zde dar Duch svatého, kterého Ježíš slíbil Církvi, který ji naučí postupně všemu (J14,26). Ovšem tento argument ateista nevezme, to je jasné. Problém s výkladem mají jen různé sekty. Jehovisté: nesmíš dychtit po krvi bližního svého. Z toho odvodili nepřípustnost  transfúze. Legrační.

0 0
možnosti
E

Eglund

25. 12. 2010 21:33
Re: Bible není Korán

Nemůžete chtít po hrdinném bojovníku proti náboženství, aby byl hrdinný i pokud jde o islám. Tam jeho hrdinství končí. Mohl by totiž přijít o hlavičku.;-D Stejně tak jeho hrdinství končí, jakmile vážně onemocní. ;-D Někdy to vypadá, že na židovské průpovídce "Bůh má smysl pro humor" něco bude ;-D

0 0
možnosti
VK

K_ing

25. 12. 2010 15:54
Není nad to...

..se o Vánocích příjemně pobavit :D

0 0
možnosti
R

Rilian

25. 12. 2010 14:57
Pane Polachu, je vidět, že nemáte o Vánocích...

...nic lepšího na práci, než dokazovat své naprosté ignoranství (jsou Vánoce!).  To chcete vážně tvrdit, že odpadlíci od křesťanství jsou schopni nestranného pohledu? Mimochodem, účastnil jsem se jedné diskuze s vámi pod nějakým vaším článkem, kde jste přišel s epochální myšlenkou, jak vyvést křesťany z míry - totiž otázkou prý skutečně inteligentního člověka: jak vznikl Bůh? Odpověděl jsem vám,. že tuto otázku mi klade můj osmiletý syn. Je to dotaz na úrovni dětské zvídavosti, nikoli doklad inteligence tazatele. Diskuze vedená způsobem, že se z protistrany udělá hlupák stěží může být nějak hodnotná a myšlenokvé přínosná. K tomu, aby byl člověk správným křesťanem je totiž potřeba jen jediné - následovat Krista. Není potřeba lpět na nějakých doktrínách, katechizmech a dogmatech, jak se snažíte podsouvat svým čtenářům.

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

25. 12. 2010 15:41
Re: Pane Polachu, je vidět, že nemáte o Vánocích...

Odkud víte, jak následovat Krista? Ježíš přece nic nenapsal...

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 12. 2010 14:29
teda to jste mi to ještě více zašmodrchal

Souhlasím že je těžké některé pasáže Bible pochopit. protože některé nelze chápat doslova, a některé jsou to hluboké metafory (zvláště mnohá podobenství).

Ale už nechápu jak rozlišit u jasně řečených faktů co je a co není doslova. Konkrétně  proč by měl být méně významný zákaz  míchání různých vláken v oblečení- respektive naopak příkaz co smějí mít věřící na sobě . Kristu přece sám řekl "Dokud nepomine nebe a země, nepomine

ani jediné písmenko ani jediná čárka ze Zákona..."

0 0
možnosti
MP

Vrah

25. 12. 2010 13:59
~

Jako křesťan nevyhovuji již prvnímu kroku – Bibli nepovažuji za slovo Boží. Bibli neřekl Bůh, ani ji nenapsal.

Věřím, že z Bible lépe než odkudkoli odjinud můžeme zaslechnout Boží hlas; ale nedá-li Bůh porozumět? „Litera zabíjí, ale Duch dává život“ (2Kor 2,6b)

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS