Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Beldor2

14. 7. 2011 13:04
Ja..

Ja stale nepochopil co je ta prumerna teplota na zemi a jaka je podle alarmistu idealni a optimalni teplota zemskeho povrchu. Vzdyt jsou to jen cisla bez hlubsiho vedeckeho nebo i logickeho vyznamu. To je taky duvod proc hladina nestoupne a antarktida se "neroztopi" . Dulezite jsou lokalni teploty a podnebi. Nechapu duvod pro zprumerovani zemske teploty a na zaklade jejiho zvyseni delani nejakych zaveru. To je jen statisticka hra s cisly....Rv

0 0
možnosti

Roman01

14. 7. 2011 13:57
Re: Ja..

Vy nevíte, co je to průměr? To se prostě vezmou teploty z tisíců stanic po celé zemi, vydělí se to počtem stanic a máme průměr. Jasně, v reálu je to celé mnohem komplikovanější, víc jsem o tom psal např. zde:

http://polach.blog.idnes.cz/c/120940/Falsuje-NASA-data-o-zmene-klimatu.html

Podstatné je, že lokální počasí se mění ze dne na den, z měsíce na měsíc, atd. Z lokálního počasí nezjistíme, jestli se země jako CELEK otepluje nebo ochlazuje, to zjistíme z těch globálních průměrů. Takže mi není jasné, jak můžete tvrdit, že když nám globální průměry ukazují oteplování, tak hladina nestoupne.  Zvlášť když víme, že už dávno stoupá, viz:

http://sealevel.colorado.edu/content/global-mean-sea-level-time-series-seasonal-signals-removed

0 0
možnosti

Antonín, topič

13. 7. 2011 15:17
ZPŮSOBÍ KATASTROFU GALAKTICKÝCH ROZMĚRŮ

Pokud hospodskej neopraví termostat!!!

0 0
možnosti

lomihnát.

13. 7. 2011 14:53
TO: sir Hurnprey II

Já si uvědomoval všechno to, co jste mi k mému výpočtu metrů vody z ledu uvedl, taky jsem psal jen o pevninském ledu.

Ale:

na tom příkladu jsem chtěl jen demonstrovat, jak lehce se dá dojít k hausnumeru, a jak obtížné musí být namodelovat situaci +4°C.

A jak tedy svým způsobem legrační je brát ty výsledky jako zákon, nebo se tady o to hádat.

0 0
možnosti

sir Hurnprey II.

13. 7. 2011 15:24
Re: TO: sir Hurnprey II

OK jo, v pohodě.

Jinak led plovoucí ve vodě podle Archimedova zákona svým rozpuštěním hladinu nezvedne. Při všem rozpuštěném ledu by nedošlo ke zvednutím o více jak ~40 metrů. Ale váš vypočet jasně demonstroval žvanění o 100m za 35 let a poloha toho ledu zase kecy, jak za pár let Antarktida roztaje. No a na bláboly o vyšších teplotách a srážkách na Sahaře je možné reagovat jen s blahoslaveným Topičem.

Mějte se.

0 0
možnosti

VašekIV

13. 7. 2011 12:29
A co teprve o 10, 20, nebo i více stupňů

Přesto se víc bojím ochlazení, zdá se mi reálnější!!

0 0
možnosti

sir Hurnprey II.

13. 7. 2011 14:38
Re: A co teprve o 10, 20, nebo i více stupňů

No ba, buď se ochladí a nebo se oteplí. Není moc reálné, že by teplota zůstala stát.

Asi ale stále bude u nás létě teplo a v noci tma.

0 0
možnosti

Antonín, topič

12. 7. 2011 23:17
---

Petr z Boloně

Hezky jste to tam setřel

To se vidí málokdy

Taky jim říkám, že mě jejich hysterie okolo CC či GO nevadí - já na tom vydělám. I když na to nemám vlastní firmu. A na odstup DE od jádra se vyloženě těším skrz Smart Grids. Ale to ještě neznamená, že se vším tím souhlasím. Ale heslo je, hloupý, kdo dává, hloupější, kdo nebere. Tak se snažím skrz daně nedávat, ale když už se dává, tak i beru.

0 0
možnosti

Janinka0102

12. 7. 2011 23:25
Re: ---

;-D Jasně, úplně jako cikáni na dávkách. Hloupý kdo dává, hloupější, kdo nebere. Jste přece bezva frajeři kluci! V

Asi jako po krk zadlužený Matějka brojí proti dluhům! Máte být na co pyšní.

0 0
možnosti

jinfakt

12. 7. 2011 19:29
popíráním práva na

opačný názor se nelze ubránit dojmu že jde o výtvor fanatika.G.O. je jen Teorie na které se neshodují ani vědci,kteří se jí dlouhodobě zabývají.( IPCC climate change : při výzkumu klimatu mějme na paměti,že se zabýváme složitým, chaotickým,nelineárním systémem.proto dlouhodobé předvídání budoucích stavů klimatu není možné).otec teorie j. hansen : síly určující dlouhodobou klim. změnu,nejsou známy s dostatečnou přesností pro stanovení budoucí klimatické změny.pozornost k jinému názoru prospěje objektivnímu výzkumu více než povýšené,zaslepené napadání oponenta.bulletin meteorological society: ztráty 4 miliardy přínosy 19 miliard.fakta o odhadech a simulacích mořských hladin - http://www.csr.utexas.edu/gmsl/main.html , údaje o co2 a teplotě:http://www.giss.nasa.gov/data/update/gistemp/station data/. nebo http://cdiac.esd.ornl.gov/ghcn/ghcn.html. nebo http://www.ncdc.noaa.gov/oa/climate/research/ushcn/ushcn.html.druž.snímky nasa-http:/datasystem.earthkam.uscd.edu.předp.oteplení. http://www.metoffice.com

0 0
možnosti

Roman01

12. 7. 2011 19:45
Re: popíráním práva na

Tak zrovna od Hansena jsem nedávno četl jeho knihu Storm of my grandchildren ve které píše mimo jiné toto:

"The gap between public perception and scientific reality is now enormous. While some of the public is just becoming aware of the existence of global warming, the relevant scientists—those who know what they are talking about—realize that the climate system is on the verge of tipping points. If the world does not make a dramatic shift in energy policies over the next few years, we may well pass the point of no return."

nebo taky toto:

"Coal emissions must be phased out as rapidly as possible or global climate disasters will be a dead certainty."

0 0
možnosti

Karl Novak

12. 7. 2011 19:06
Úsměvné !

Napřed tepete Motla, že se neobtěžuje odkazovat na studie a pak pohledem do skleněné koule zjišťujete, o kolik stoupnou hladiny oceánů při oteplení o 5 stupňů.

V 70 letech bylo všem "vědcům" jasné, že se blíží doba ledová. Dnes všichni vědí, že se otepluje. Vždyť jste směšní

!!

1 0
možnosti

Roman01

12. 7. 2011 19:16
Re: Úsměvné !

novinky.cz předpovídají dobu ledovou i dnes :-) Ale to nemá s vědou nic společného. A mezi vědci v 70. letech to byl okrajový názor s tou dobou ledovou, viz:

http://www.skepticalscience.com/ice-age-predictions-in-1970s.htm

0 0
možnosti

o vaše názory nestojíme

12. 7. 2011 17:11
Už aby to bylo!

0 0
možnosti

Antonín, topič

12. 7. 2011 16:46
Takže to shrneme,

stačí se podívat na příspěvky s nepříjemnými otázkami: zůstávají bez odpovědí. Nečekané? Ale kdepak.

0 0
možnosti

Roman01

12. 7. 2011 16:52
Re: Takže to shrneme,

A čemu nerozumíte? Já vám to vysvětlím, pokud budu vědět ;-)

0 0
možnosti

sir Hurnprey II.

12. 7. 2011 15:05
Nemám rád zelené ekoteroristy a udavače.

Ale ani žvásty o tom, že když bude tepleji, že bude víc pršet, že Sahara za vyšších teplot (jistě máte na mysli ty přes 45°C) poskytne úrodu, jsou asi tak 100x hloupější.

Pri vyšších teplotách bude ve vzduchu jen víc vodní páry. Na déšť je třeba nižší teplota, aby pára zkondenzovala a spadla. Vody na naší planetě je pořád skoro stejně.

Obecně při průměrné teplotě -10 bude naprostá většina vody na zemi ve formě ledu. Ve vzduchu prakticky vlhkost nebude. Při +120 naopak bude všechna voda ve formě páry ve vzduchu, pršet nebude vůbec, voda nebude mít šanci zkondenzovat.

Takže laskavě se podívejte na rosný bod a kolik vodní páry může být v krychlovém metru vzduchu, pokud je průměrná teplota planety 15°C a kolik vodní páry se tam vejde při 19°C.  Vemte povrch zeměkoule, udělejte vrstvu cca 5-10 km vysokou a budete vedět, kolik vody bude ve srážkách chybět, protože zůsnane stále jako pára v teplejší atmosféře.

A nebo vám opravdu vyjde, že bude více pršet?

1 0
možnosti

Serotonin

12. 7. 2011 15:52
Re: Nemám rád zelené ekoteroristy a udavače.

Humprey, tobe nejak zahadne stouplo IQ o 50 bodu? Ja jsem te mel vzdycky za hrozneho idiota co se vzmuze maximalne na jednovetne vykriky a zvednute palecky, ale ty dokonce znas krivku syte pary. R^

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS