Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborný článek, ale musím si jej přečíst ještě jednou, až budu mít více času, protože je v něm spousta dobrých argumentů. Zatím jediné, co mi trošku vadí, autorův odsudek náboženství. Protože člověk teprve ve starším věku a se spoustou zkušeností může cosi vnímat objektivněji. Jsem absolutní ateista, ale pro mě křesťanství představuje určitou identitu, hodnotový systém, ke kterému náležím a chci aby přežil šílenství dnešních časů. Křesťanství pro mě představuje obrovskou součást naší historie i architektury. Dříve, když vznikala obec, bylo první, že byl postaven kostel, budovy se pak stavěly kolem něj, a tudíž i cesty a další zařízení ke zvelebení obce. Náboženství mělo vliv na ochotu ke vzdělávání, i když samozřejmě víc u těch, kdo nechtěli žít jen podle různých proroctví. Rovněž Desatero mělo velký vliv na morální zásady, meze pro mezilidské jednání. Ateismus rostl s technologickým pokrokem, lidi už přestávali věřit v nadpřirozeno a v tomto není cesty zpět. Přesto mi děsně vadí, že EU nemá ve svém hlavním textu o křesťanství ani zmínku. K Evropě křesťanství patří, a to je třeba respektovat, zvláště v současné imigrační krizi, kdy si tady muslimové dělají co chtějí. To nesmíme připustit. Celou Evropu kultivovali naši předkové, kteří náboženství ctili a žili podle těchto hodnot. A na nich vychovávali další generace. I tohle náboženství má za sebou zlé roky, ale dávno před staletími, a není třeba ho za to zcela zavrhnout. Byly doby, kdy náboženství povzbuzovalo v lidech sounáležitost, soudržnost, lidskost, respekt jedněch k druhým, určité meze proti zločinům.

Ale dnešní doba s feminismem a různými gender nesmysly, to je naprostá katastrofa. Kdysi, když to hnutí vznikalo, bylo to nenápadně, postupně. A není divu. Jestliže holky vyrůstaly v rodině, kde byl třeba otcův alkoholismus, kravály i bití, tam vyrůstaly první aktivistky. Mnohé vzdělanější už začaly sledovat i politické aspekty. Ale víc bylo těch, co si odpor k mužské síle v sobě pěstovaly od mala.

0 0
možnosti

Ovšem dnes to přerostlo do opačného extrému, máme příliš často mužatky a mamánky. A tzv. "lidská práva".. čímž nastal definitivní odklon od přirozenosti. Kdekdo se ohání všelijakými právy, jen o povinnostech se čím dál víc mlčí.

0 0
možnosti

Vy to schytáte, snad jste na to připraven ;-)R^.

5 0
možnosti

Nikdy bych neřekl, že dočtu do konce blog o délce disertační práce, ale většinu času jste mi mluvil z duše, takže jsem bez problémů zvládl každičké slovo.

Jsou chvíle kdy odmítám věřit tomu, že tyto radikální feministky myslí vážně co říkají a nechápu jak můžou nevidět tu absurdnost jejich počínání. Ale pak si uvědomím, že feminismus není zdaleka jediná v základu vznešená myšlenka, která je znásilňována svými radikálními propagátory, kteří jsou zaslepeni svým vlastním svatým nadšením pro věc.

9 0
možnosti

J55a82n 55H17a39r23v71a36n

7. 8. 2018 9:50

Zřejmě důkladně zpracováno, ale na blog je to strašlivě dlouhé. Nedočetl jsem to :-/

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS