Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud by se tedy z nějakého důvodu z tohoto pytle nevytáhl zrovna koronavirus, nikdo by nevěděl, že má nějaké speciální onemocnění, kterému se říká COVID-19. To potvrzují i profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce Profesoři píší: „Nemoc COVID-19 nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením.

3 1
možnosti
RP

Stejně tak vedoucí lékař Martin Balík z VFN:

"Osobně si stále trvám na tom, že nás doposud koronavirus ničím nepřekvapil. Poškození organismu je velmi podobné tomu, jaké je u těžkých případů chřipky."

3 0
možnosti
ND

Krindacky místo aby lidi měli radost, ze se nemoc vcelku dari držet pod krkem tak si porad někdo stěžuje ze je malo mrtvejch a tak to nic nebude jenom trochu horší chřipka. Jako pan Menšík ve filmu Jak utopit doktora Mráčka nad useknutím pahylem nohy: to je jen povrchový zranění to chce heřmánek :-)

5 3
možnosti
Foto

Musíte trochu soucítit s těmi, kterým rozpoutaná hysterie zničila jejich způsob obživy, znehodnotila investované prostředky a uvrhla do existenčních potíží. A to jak pomalu vyplouvá na povrch, zcela zbytečně.

4 1
možnosti
Foto

Nemíním s autprem polemizovat. Jen si tak říkám, proč i Japonci vyhlásili nouzový stav. Či proč automobilky, a nejen u nás, zastavily výrobu. Ač i jim se ona situace do jisté míry i hodí;-)

1 0
možnosti
Foto

Vlády to pojaly jako restart své moci.

2 0
možnosti
Foto

Pane Polachu, váš blog svědčí o tom, že jste naprostý nevzdělanec, takže by mně zajímalo, jaké vědní pole je ve skutečnosti vaší parketou. Snad věda o pěstování brambor? To co píšete o New Yorku je nehorázná lež. New York byl jedním z prvních měst a států, které zavedly přísná opatření. Jen dva dny po Californi, která byla mezi prvními a snad dokonce první. Tou poznámkou o nelegálech v N.Y jste si s pěkným rozběhem naběhl na vidle, protože ano, je jích hodně a jen málokdo z nich si může dovolit jít k lékaři. To znamená, že do statistik nejsou započítání. To tedy znamená, že to číslo nakažených potažmo zemřelých může a pravděpodobně i je mnohem vyšší. Prostě relevantní statistika neexistuje.

Velmi mi připomínáte ty, kteří také argumentují, že mrtví ve skutečnosti zemřeli na doprovodné choroby, nikoliv na virus. Pokud to tvrdíte také, a váš blog by to tak trochu naznačoval, pak mi dovolte upozornit vás, že na HIV - AIDS také umírá jen zlomek lidí. Znamená to tedy že tato nemoc neexistuje? Podle vás asi ano, jenže ve skutečnosti je to jinak. Podobně jako AIDS, tak i Covid napadá imunitu člověka, což ve finále vede ke kolapsu organismu. Jako jsou plíce, kde vzniká zápal či zánět plic, ale také k zánětům srdečního svalu a podobně. Nové studie například uvádějí, že covid zasahuje i mozek. No a je li nějaký lidský organ oslabený, pak se tato nemoc stává fatální.

Názory lidí jako vy jsou velice škodlivé.

14 4
možnosti
Foto

Jan Žaloudík, lékař, profesor a někdejší ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně. Potvrdil v něm to, že byl humbuk kolem koronaviru vytvořen účelově a uměle a s realitou nemá nic společného. V ČR ročně umírá 30 000 pacientů na nádor ročně. Jsme pyšní na těch 60 000, které vyléčíme, ale 80 lidí denně zemře, to je každých dvacet minut jeden. Představte si ráno zprávy v šest hodin, kde oznámí: Vážení spoluobčané, už nám umřelo od půlnoci 18 občanů, v 6.20 čekáme, že zemře další, teď nám hlásí, že umřel pan Novák ve Vysokém Mýtě. V 8 hodin to bude o dalších šest víc. Dovedete si to představit? A k tomu by se říkalo, že pacienti mají chodit pro rohlíky se lněným sáčkem, ve kterém není žádný karcinogen. Dovedu si představit jakoukoli fámu. Ale 300 lidí umírá v zemi denně naprosto přirozenou obměnou. Někdo na dálnici, někdo s nožem v zádech, ale drtivá většina proto, že jsou staří.“ To, že je světová pandemie podvod, je již evidentní. Fakta, která vycházejí o koronaviru najevo, jsou zdrcující.

4 2
možnosti
LH

Zaloudik mluvil v senátu jako politik, stále zmiňujete Svobodu v parlamentu v lednu. Nevyvolávál dle vás on nakonec paniku? ;-D

0 1
možnosti
Foto

. Profesor Jan Pirk to říkal od začátku; po hysterickém odsouzení svých slov byl sice na chvíli donucen zařadit zpátečku, ale nyní, kdy nákazu na vlastní kůži prodělal – a to, že jsme taháni za nos, dochází stále většímu množství lidí, takže už se o tom může mluvit –, to zopakoval znovu. „V hotelu v Rakousku, kde jsme bydleli, to dostali prakticky všichni. Já přece nebudu kázat vodu a pít víno. Tvrdil jsem od začátku, že to je nová chřipka, která se tu objevila, a u většiny lidí kromě té rizikové skupiny to prostě proběhne jako chřipka,“ řekl Jan Pirk. „Původně se říkalo, že rizikovou skupinou jsou senioři nad 65 let, ale jak vidíte, jsem příkladem toho, že se na to nemusí umřít. Ukazuje se, že rizikovou skupinou jsou obézní pacienti, kuřáci, diabetici, lidé s plicními onemocněními a lidé, kteří mají sníženou imunitu. Ale ta skupina je mnohem menší než senioři. (...) Musí se rozlišovat věk kalendářní od biologického. Padesátník může být biologicky osmdesátník.“

5 1
možnosti
LH

Pan profesor Pirk jel 6.3. Do Rakouska a lékařská péče o pana Pirka a běžného smrtelnika bude jistě srovnatelná... ;-D

2 1
možnosti
MS

Pane Polach, vy jste génius! Co génius, kapacita jste. A to píšete jen blogy? Na to je váš škoda!

0 3
možnosti
Foto

Ale pan Polach si nic nevymyslel, jen předložil reálná data, která jsou momentálně k dispozici. Co je na tom podle vás geniálního ?

2 0
možnosti
PT

P31e59t24r 86T70o63m35e16k

19. 4. 2020 20:05

Vaše věta "Na týden přeplněné nemocnice, tisíce mrtvých, z nichž většina by za měsíc nebo za dva zemřela stejně." je bezohledná. Je mně z vás zle. Styďte se.

3 2
možnosti
RP

To, že staří a nemocní lidé umírají, je smutné, ale tak to bylo odjakživa. Není to žádná novinka roku 2020. V Americe ročně umře 3 milionů lidí z různých příčin.

4 0
možnosti
Foto

Kéž byste měl pravdu pane Polachu.Karma R^

5 0
možnosti
PT

P95e31t68r 73T37o98m79e55k

19. 4. 2020 20:15

A vy jste stejný jako polach.

0 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..