Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jak tu nekdo psal, porovnavate neporovnatelne.

Ano, COVID-19 ma nizkou smrtnost, ale musime uvazit, z ceho vseho se vychazi !

COVID-19 ma:

- delsi inkubacni dobu (5 - 14 dni) nez "bezna" chripka (1-3 dny); virus s hostitelem dostane daleko dal a to do doby, nez se vubec neco deje !

- pacienti jsou nakazlivi 2-3 dny pred prvnimi priznaky; za 2-3 dny muze clovek v pohode preletet zemekouli dokola, pritom vesele trousit nakazu, aniz by mu neco bylo, aby ho vubec napadlo, ze je nakazlivy !!

- vetsi procento bezpriznakovych pacientu, kteri ale muzou nakazit dalsi lidi !!! (u "bezne" chripky clovek do 3 dnu lehne a ani se nehne). COVID-19 trva prumerne 7 dni az 5 tydnu ! A to je pak sakra nakazenych lidi !!

A HLAVNE - kolik z nas melo vubec cistokrevnou chripku ??? Myslim to, kdy ma clovek 7-14 dni horecky (38 a vic; 37,2 se nepocita ;-)), suchy kasel (mate pocit, ze si muzete plice vykaslat), bolest hlavy (ne to "simrani na cele", co jste meli po sobotni kalbe), je unaveny (tak unaveny, ze na zachod se doslova dopravuje po ctyrech a jeste na etapy), zadnou rymu ! a to vsechno NAJEDNOU?? To byste pak o te "bezne" chripce mluvili jinak :-/

0 0
možnosti

Zapomnela jsem - neni na to zadny lek (na chripku je aspon ockovani).

Takze jeste doplnim:

Kdyby se nedelala vsechna ta opatreni, ktera se nekomu zdaji zbytecna, tak by brzo kolabovala nejen lekarska pece, ale postupne vsechen zdravotnicky personal, funebraci a ekonomika pak taky.

Pravda, nemusel by se resit nedostatek mist v domovech duchodcu a penzijni reforma ;-D (to bylo hnusne, ja vim ;-))

0 0
možnosti

Tak Španělska chřipka byla taky jen taková trochu horší chřipka.

1 0
možnosti

Môžete mi vysvetliť, prečo robia politici takú paniku, ak sa jedná o bežnú chrípku? Porovnávať celoročné úmrtia na chrípku z mesačným úmrtím na COVID-19 je účelové zavádzanie.

Chrípka má inkubačnú dobu 2-3 dni. COVID-19 má inkubačnú dobu 10-14 dní.

Viete prečo Trump zastavil financovanie WHO?

https://naseveru.org/2020/04/07/who-svetova-zdravotnicka-organizacia-panika-korupcia-gates-foundation-big-pharma/?__cf_chl_jschl_tk__=147d2c73a4a048ed90dc70dd38579e256a02d447-1587152349-0-Abh-vVLuDpywGT4qsFLE21flDedy6tnU6EY6KlfX2MP9YSO6wrwwx2lmpSJYbRAeRqNPTNxz25_H6a88y-FEGY9l-bCz9EHz0X25hTMFdC7J9arfETSfuTQGTme7tl0ok-0jaeaue8t0EM84HRygqdpt4wNRE9nmdrmVrLBKw7GHVsIWiV1SzsuyIyINaAUqqpsZAQXKcSFSuCaagEUKt8dxWwRpk2HKpBO_BJT8g8c9qmoXEfBUdDy7taEwflliHRDTSOWq03n7JHq0Me_5PXuKb6-8-Xb7EWY1rmjB9u-hj-86tl2UVjW3jNLA65d8GRLNyOn5Nut_gw_Ji0_1HNDAyu0HwM7zzhYIcCn5t_4H_gVPejIM5IcJfzlLn6UHBbh71020q9If2vd--1enfBY

Existuje podozrenie, že COVID-19 je umelo vytvorený vírus a preto politici robia takú paniku. Údajne za všetkým stojí Bill Gates.

0 1
možnosti
Foto

Píšete o tom, že bylo nakonec v USA potřeba řádově méně lůžek a dalších věcí, než bylo nejdříve požadováno a připraveno. A já se ptám, není to ta lepší verze, než kdyby se počítalo s méně nemocnými a situace by nakonec byla vážnější...? Jinak s Vámi nesouhlasím, celou věc zlehčujete a bagatelizujete. Možná by se Vám rozsvítilo, kdyby na JIP ležel někdo Vám blízký, nebo Vy sám...

5 2
možnosti

Zlehčuju, protože celé věci se dostává naprosto nepřiměřené pozornosti. Což by nebylo ještě nejhorší, když někdo chce řešit nesmysly, ať je řeší.

Ale co mi vadí, tak že jsem kvůli téhle rýmičky byl připraven o svobodu a vrátili jsme se do éry Husáka - fronty na maso, cestování jen do Chorvatska za dobré chování, hospody zavřené, všichni povinně náhubek, atd.

2 1
možnosti
Foto

Pořádná chřipka také dokáže potrápit. Jen u nás oddělá pár stovek až tisíců jedinců a drastická opatření se nedělají. Být česká média nezávislá a objektivní, už týden píšou a mluví optimisticky.

0 0
možnosti
Foto

Ne že bych měl čas to podrobně sledovat a moc nad tím přemýšlet, ale docela jsem na Vaší straně.

3 0
možnosti
Foto

Přesně...jde o celosvětové spiknutí, domluvily se na něm média a vlády, řídí to Elvis z Marsu a když je unavený, vypomůže neúnavný Chuck Norris, který hned v počátku koronavirus chytnul, pak mu ho bylo líto a zase pustil, ale na radu Elvise znova chytnul a drží ho jako rukojmíR^

9 3
možnosti
Foto

Jaké spiknutí? Podělte se o vaše informace.

0 0
možnosti
Foto

Nejsem lékař ani specialista na epidemie. Tak to nedovedu dobře posoudit. V médiích se na tuto pandemii vyskytují vzájemně velmi odlišné názory.

Váš článek sám o sobě vypadá přesvědčivě.

Na druhou stranu ta omezení mají také své výhody ;-) :

- Zlepšilo se ovzduší.

- Nelétají moc letadla. V Nizozemsku máme částečně díky tomu již dlouho krásné slunečné počasí.

- V Benátkách nejsou turisté a tak se tam pročistily kanály a vrátily se do nich ryby.

- V prosinci možná bude opět baby boom.

Atd. atd. :-)

7 0
možnosti
Foto

Inu leccos i nedobré může být i k něčemu dobré;-)

2 0
možnosti
Foto

. Podle Waltera Ricciardiho, poradce italského ministra zdravotnictví, bylo pouze bylo pouze dvanáct všech úmrtí možné přímo přičíst infekci COVID-19, zatímco zbývajících 88 procent pacientů mělo jiné zdravotní komplikace – jinými slovy, umřeli by velmi brzy i bez koronaviru. Každoročně v Itálii zemře cca půl milionu lidí na stáří, Na coronavirus se v Německu nakazilo 57 298 na coronavirus zemřelo O, 6 procent obyvatel. V Německu žije 83 milionů obyvatel. Ročně v Německu zemře 858 tisíc lidí

0 0
možnosti

Třeba za rok 2 5 8?

0 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti

Po 3 měsících? A to jako fakt?

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..