Američtí prezidentští kandidáti jsou banda šílenců

O tom, že současní kandidáti na amerického prezidenta jsou pěkná sbírka exotů a náboženských fanatiků, se už psalo dostatečně jinde, viz např. profil Ricka Perryho zde nebo Mitta Romneyho zde. Výroky Ricka Santoruma z roku 2008, které nyní vyplavaly na světlo, tomu nasadily korunu.

 Studentům katolické univerzity "Ave Maria" na Floridě tehdy mimo jiné řekl:

"Tohle není vůbec politická válka. Tohle není válka kultur. Tohle je spirituální válka. A Otec lži pozoruje to, co byste od Otce lži čekali: dobrou, slušnou, silnou, vlivnou zemi - Spojené státy americké. Kdybyste byli satan, na koho byste zaútočili v této době? Na nikoho jiného než na Spojené státy."

(...)

"(Satan) byl úspěšný. Útočí na nás všechny a útočí na naše instituce."

Celý text jeho proslovu a nahrávku lze najít zde.

Pozornost Světa se v poslední době soustředí na to, aby se některý fundamentalistický muslimský režim nedostal k jaderným zbraním, ale něměli bychom se stejně tak i bát zemí, které už jaderné zbraně mají, kde se k moci dostane křesťanský fanatik?

Kdyby kandidát na prezidenta věřil, že na Spojené státy útočí armáda trpaslíků nebo mimozemšťanů, asi by byl okamžitě označen za duševně chorého a byl by jako kandidát okamžitě diskvalifikován. Když ale věří v útok satana, je to jen náboženská víra a to je v pořádku. Ba co víc, od amerického kandidáta na prezidenta se očekává, že bude křesťan.

Nevím, jak vám, ale běhá mi z toho mráz po zádech. Nezbývá, než doufat, že volby vyhraje opět Obama, který představuje ze všech kandidátů zcela jistě cestu nejmenšího zla.

Mimochodem, tématu příčetnosti amerických prezidentů se věnuje zajímavý článek na serveru Big Think - Nuclear War Game Theory: Who Passes the Presidential Sanity Test?

Autor: Roman Polach | středa 22.2.2012 13:31 | karma článku: 18,77 | přečteno: 2512x