Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pražák Roman

9. 12. 2007 10:26
Volič Národní strany

Evropa,její civilizace postavená na hodnotách křesťansko-židovské kultury,pokud chceme přežít ,a odvrátit smrtící muslimský atak,musí mít společnou myšlenku a cíl!!!!A taky MORÁLNÍ JASNO,tzn.jasno o tom co lze ,a co ne!!!Bez revoluce zdola,to zřejmě nepůjde,protože tzv."politické elity",nás od roku 1973,vedou přímou cestou do pekel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![>-][>-][>-]

0 0
možnosti
C

Cody666

9. 12. 2007 12:20
Re: Volič Národní strany

co to zvanis? jsem evropan a s krestanskou kulturou nemam nic spolecneho

0 0
možnosti

Vanek

9. 12. 2007 9:11
A co muslimsti vrazi?

Video jen pro silne nervy:

http://www.warriorsfortruth.com/VIDEO-BEHEADING-Eugene-Armstrong.WMV

0 0
možnosti

Beran

9. 12. 2007 9:00
Amerika bez Pána Ježíše?

Protináboženský fnatismus některých opravdu nezná mezí.

Beran

0 0
možnosti
MM

mlokie

9. 12. 2007 10:17
Re: Amerika bez Pána Ježíše?

Pána? A co tak třeba Pána Promethea, nebo Pána Atona?

Ježíš vylíčený ideologickými přepisy bible, bez přímých svědků událostí je pouhá mytologie, která se zalíbila lidem jako psychologická berlička, výrazně jim ulehčující život dávající jim jak odpovědi na otázky tak hlavně naději na věčný život. Jedná se ovšem pouze o víru, ne o realitu, lidé jsou ochotni uvěřit jakýmkoliv blbostem,což dokazuje historie. V např. gnostických evangeliích se podobně pohádkově o J nevyjadřují a ty mají stejnou informační hodnotu jako jiné mytologické a náb. texty. Víra v tzv Ježíše a tzv boha není výsledkem racionální argumentace ale pouze psychyckých potřeb. V USA mají tyto potřeby rozsáhlejší a na podobných příkladech vidíme jak se ideologie může velmi jednoduše zvrtnout fanatizmus. Víru nechť si každý praktikuje sám doma, ale ať prosím něco nevyhlašuje za pravdivá tvrzení a nechce jejich fyzickou aplikaci na  své okolí.Bůh se ale perzonifikuje a tím je tato představa nebezpečná viz.Einstein,Russel atd.

0 0
možnosti

RE

9. 12. 2007 7:57
pletete evangelický a evangelikální

Plete pojmy evangelický a evangelikální. Konzervativní evangelikální křesťané mají v USA velkou moc. Z těchto kruhů pochází i současný prezident. V jeho projevech se to jeho Božím posláním jen hemží.

Ovšem evagelikálové s evangelíky a evangelickou církví nemají mnoho společného.

Jinak máte pravdu, každá ideologie, ať už nábooženská nebo politická, je nebzpečná.

Mimochodem víte kolik na provoz církví, a to i těchto evangelikálních, fundamentlistických a někdy ještě víc fanatických charismatických jde v Čechách z rozpočtu a tedy daní všech ?? S kolik jich zde státem uznaných máme a financujeme ? Plus další na ně napojené organizace, zejména na mládež zaměřené ? A co všechno dělají zde u nás ?  Možná byste se divil.

0 0
možnosti

dggh

9. 12. 2007 5:50
Moc pekny clanek

Problemovou generaci je ale spis ta starsi nez ta mladsi. Ta starsi generace ovlada mlade lidi treba pres nabozenstvi. Od mladi nekterym znasilnuji psychiku napriklad tim nabozenstvim...a takovi lide uz pak ani neumi prijmout cokoli jineho. Vzdycky plati vseho s mirou! A tohle by si mela Fischerova vzit k srdci. Na svete je pro demokracii dost mista a prostoru a vzdycky to tak bude pokud ji pozemsti dabelsti fanatici jakehokoli druhu neznici. Autora clanku povazuji za bojovnika ve jmenu demokracie. 

0 0
možnosti
MB

MaBla

9. 12. 2007 2:42
Zamrazilo...

Nemůžu si pomoci ale mně zamrazilo při čtení tohoto článku! Z něj je cítit fanatizmus. A nebo prostě jen nezkušené mládí a tím i myšlenkový radikalizmus. Trochu studia a životních zkušeností, mladý muži a třeba za pár desítek let nebudete tak radikálně odsuzovat a motat páté přes deváté.

0 0
možnosti

Lukas

9. 12. 2007 4:16
Re: Zamrazilo...

 To Vam asi nos neslouzi moc dobre, pokud citite z clanku fanatismus. ;-D A ubohe fraze typu " ..nezkusene mladi ..., trocha studia a zivotnich zkusenosti ..."  jen svedci o Vasem nedostatku jakychkoli argumetu. Nemohu si pomoct, ale mam z Vas dojem, ze jste si nazorove s Becky Fischerovou velmi blizke a jste jedna z (s prominutim) "cernoprdelniku".

0 0
možnosti

iko

9. 12. 2007 2:12
Zkuste si kopnout do islamu

Kopnout si do krestanstvi je bezpecne; to dokaze kazdy hlupak. Zkuste si kopnout do islamu, jestli si po van Goghovi troufnete. Tam jde o zivot, tam se bojite. A pritom duvodu je minimalne tolik, ako v uvedenem pripadu, spis mnohem vic...

0 0
možnosti

Pražák Roman

9. 12. 2007 10:20
Re: Zkuste si kopnout do islamu

Přesně tak[>-][>-][>-]

0 0
možnosti
PH

kostej_

9. 12. 2007 1:10
LOL

Zatimco krestansky fanatismus vede ke zpochybneni demokracie a odsouzeni Harryho Pottera, muslimsky kulturni fanatismus vede k necemu naprosto nesrovnatelnemu, pricemz se nam tu nekdo snazi podsouvat, ze to srovnatelne je. Hezka demagogie.

0 0
možnosti
PH

kostej_

9. 12. 2007 1:15
Re: LOL

A to ani nezminuji pocet stoupencu onech skupin, ktery je u krestanstvi jen minimalni.

0 0
možnosti
C

Cody666

9. 12. 2007 0:06
krestanstvi == zlo

fuj

0 0
možnosti

Jájin

8. 12. 2007 22:26
Partaj

bolševiků KSČ prostě kněze zčásti umučila, zčásti zavřela, podivné je, že podporovala rozkol tím, že nekatolická náboženství lépe platila a částečně podporovala. Úhlavním nepřítelem bolševiků i pravoslavné církve byl a je římský biskup--t.j.papež. Z tohoto hlediska posuzujte, CUI BONO?? Papež sekty neuznává, tedy ani ne Becky Fisher!! ani ona neuznává Řím!!a proti němu soptí. Tedy za druhé, na druhé straně v kostele se neučí lhát ani krást, naopak je tam do zblbnutí oznamováno, že jsou to těžké hříchy. Tudíž nikomu neuškodí, myslím tím i sveřepé bolševiky, když si půjdou vyslechnout na Vánoce pár řádek z bible svaté. Až vám poteče doopravdy do bot== mnozí z vás obrátí oči k uráženému Bohu a budou žadonit o jeho milost. Škoda, že ne o málo dřív!

0 0
možnosti

samout

9. 12. 2007 1:35
Re: Partaj

Tak ono komunismus  nese všechny známky náboženství - tj. slibuje ráj na zemi těm, kteří ho přijmou za jedinou pravdu (všichni se budeme mít dobře), no a těm kteří zhřešili slibuje peklo (uranové doly). Tj. je to násilné prosazování jediné správné pravdy a tvrdé potlačování konkurence. Komunisti neměli rádi katolickou církev prostě proto, že dvě totalitní organisace s v podstatě stejným cílem (ovládnutí myslí prostého obyvatelstva a získání plné kontroly nad ním včetně všech jeho hmotných statků) sešli na jednom území. Nu a v tu chvíli pochopitelně ta silnější se bude snažit násilnými prostředky potlačit tu slabší, klasický boj o koryta (nedělám si iluze o tom, že katolická či jiná církev by se zachovala jinak, kdyby byl poměr sil opačný).

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..