Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

apep

18. 4. 2010 23:41
Evoluce - teorie pro věřící (v evoluci) vědce

Milý chlapče, všechny "pilíře" evoluce byly spolehlivě a několikanásobně vyvráceny. Mnohdy jsou za ně vydávány výroky, které ale zpochybnili nebo zrelativizovali sami jejich autoři. Například Darwin s pokorou prohlásil, že (v jeho době) objevené fosílie znamenají vážné problémy pro jeho teorii, ale zároveň vyjádřil naději, že se snad vyřeší. Nevyřešily, nicméně Neodarwinisté na to nedbají.

A takto byla vyvrácena jedna "věděcká" domněnka podporující teorii evoluce za druhou. Propagátorům evoluce tedy nezbývá než VĚŘIT, že jednou, možná, snad se objeví nezvratitelný důkaz, že mají pravdu. Takže jsou vlastně věřící :-)

0 0
možnosti

Roman01

19. 8. 2010 20:17
Re: Evoluce - teorie pro věřící (v evoluci) vědce

Vy jste ten článek nečet, že? ;-D

0 0
možnosti

vlasec

14. 11. 2009 9:36
Trochu jiný pohled

Evoluční teorie je z hlediska vědy správná cesta. Ve vědeckém prostředí je nutné sledovat a zkoumat zákonitosti přírody a k jejich vysvětlení nepoužívat to, co není možné zopakovat nebo sledovat, včetně Boha.

Stejně tak by nemohli za vědecké prohlásit teorii, že zemská přitažlivost je způsobena tím, že zlí duchové vše tahají k zemi - lidé (až na výjimky) duchy nevidí a nejsou na ně přístroje, vědecká veřejnost se tak nemůže přesvědčit o pravdivosti.

Co ale nechápu je, že někteří lidé z vědecké platnosti Evoluční teorie vyvozují neexistenci Boha a nesmyslnost všech ostatních pohledů na vznik života. To, že věda neřeší Boha je v pořádku, nemá to ale nic společného s Boží existenci či neexistencí.

Evoluce byla ve Východním bloku protlačována souběžně s ateismem a možná proto na ni někteří lidé mají tak tvrdě negativní názor. Já ale už nepotřebuji vědecké (ani nevědecké) vyvrácení Evoluční teorie k tomu, abych mohl věřit ve svoření.

0 0
možnosti

Toicem

14. 11. 2008 13:13
Tento článek a diskuse pod ním...

...jsou skvělým důkazem Vašeho článku o "iracionalitě víry". Vy sám mi připadáte velmi pevně věřící, a tedy ignorující protiargumenty... :-/

Ale nebrání mi to v tom, abych si vás vážil a z vašich názorů se poučil. :-)

0 0
možnosti

o1k

14. 10. 2008 21:57
Romane díky.

Je zapotřebí více hlasů jako je ten Tvůj. Myslím tím, hlasů, které bez biasu vlastních doměnek mluví o ucelenosti a podloženosti teorie evoluce, kterou lze bez nadsázky považovat za fakt. Myslím tím hlasy, které jednoznačně řeknou, že kreacionizmus a z něj odvozený Inteligentní Design, jsou parodií na vědu a jsou projevem přání jejich zástanců, aby věci byly, jak nejsou.

Myslím tím hlasy mladých lidí, kteří řeknou naplno, že náboženská víra je věcí osobní, tudíž nepřináleží jí promlouvat svými zdělenými pravdami do teorií přinášených exaktní vědou.

Přeji hodně štěstí

Ondřej

R^R^R^

0 0
možnosti

Quido vanRijn

13. 8. 2008 14:17
darwinismus není věda ale ideologie

Typickými vlastnostmi a argumentů darwinistů je pohrdání opačným názorem a opakováním donekonečna otřepaných frází, jak oni všechno vysvětlili a jak je vše jisté. Pobavil jsem se s názorem, že pro vědu není problémem zkonstruovat uměle třeba včelu, jen prý je potřeba grant ve výši triliónů dolarů.

Ve skutečnosti se vědečtí darwinisté vyznačují a vyznačovali v minulosti podlostí, falzifikací důkazů a jinými nelibými vlastnostmi. Haecklova pateorie rekapitulace, která by nikdy bez darwinismu nevznikla a z něho čerpá ideový základ, je příkladem za všechny. Falzifikace zkamenělin a přechodových článků důkazy dalšími.

Darwinismus je ideologie nejhrubšího zrna pro ty, co nechtějí nikdy nic slyšet o Stvoření, protože kdyby slyšeli, museli by přemýšlet a vyhodnotit si jak žili a co je smyslem života. Je pohodlnější věřit pateoriím. Je smutné, že i mezi věřícími jsou individua jako Grygar nebo Vácha, kteří plní funkci užitečných idiotů a sugerují to, že darwinismus a Boha lze sloučit. Nelze.

0 0
možnosti

Roman01

13. 8. 2008 15:20
Re: darwinismus není věda ale ideologie

To jsou obvyklé výlevy bez argumentů...

Takže jenom tak namátkově: falzifikace zkamenělin? Já vím o jednom případu, který kreacionisté opkaují stále dokola už padesát let a to je Piltdownovská fosilie... To že mezitím byly nalezeny statisíce pravých fosilií, o tom už se nikdo nezmíní. Jeden podvržený důkaz z milionů snad nějak ohrožuje platnost celé evoluční teorie? ;-D

0 0
možnosti

Roman01

12. 8. 2008 15:55
abiogeneze

Co se týče samotného vzniku prvního života, existuje výborné video na youtube, které shrnuje dosavadní výsledky práce Dr. Szostaka, který se zabývá abiogenezí.

http://www.youtube.com/watch?v=U6QYDdgP9eg

Je to krásné a elegentantní vysvětlení, jak to mohlo být. Samozřejmě můžete tvrdit, že je to nesmysl, že to prostě musel udělat Bůh, ale až se jednou povede vytvořit první proto-buňku, tak padne poslední vážný argument, který kreacionisti mají...R^

0 0
možnosti

dolch

12. 8. 2008 16:56
Re: abiogeneze

Až se podaří vytvořit první protobuňku, nebude to znamenat vůbec nic, protože u jejího vzniku bude asistovat člověk, čili rozum, vědomí a plán. Smůla...

0 0
možnosti

earthboy

12. 8. 2008 13:52
Skutečnost: Život v žádném případě takto vzniknout nemohl.

Mnozí dnes věří, že život vznikl z neživé hmoty zcela bez programu,

shodou okolností. Ve skutečnosti život v žádném případě takto vzniknout

nemohl. To tvrdí dnes už tisíce vědců a lze to dokázat jak naší

zkušeností, tak i ověřenými přírodními zákonitostmi (v laboratoři) a

řadou nálezů (v terénu). Potíž není ve vědě, ale neochotě mnoha 

0 0
možnosti

earthboy

12. 8. 2008 13:55
Re: Skutečnost: Život v žádném případě takto vzniknout nemohl.

mnoha vědců i médií uznat, kterým směrem důkazy ukazují. Malý myšlenkový pokus: raketoplán doveze mrtvolu

člověka na Mars, kosmonauté ji tam položí do vody a odletí. Dali jsme

evoluci skvělý start: již hotové biomakromolekuly života. Bude se

nějaká část této mrtvoly, alespoň jedna její buňka, vyvíjet?Každý chemik a biolog ví, že nikoli! Pomohou v tom nějak miliony let?

0 0
možnosti

earthboy

12. 8. 2008 8:53
evoluce - jen hloupé mýty

Darwin zavinil vzrůst rasismu ve světě (to tvrdí evolucionista Stephen

Gould). Tento rasismus zesílil zvlášť po vydání všech těch omylů a

nepodložených tvrzení v knihách O vzniku druhů a O vzniku člověka.

Darwinovy mýty v embryologii, podcenění paleontologie, mlhavé představy

o dědičnosti stejně jako chybný

0 0
možnosti

earthboy

12. 8. 2008 8:55
Re: evoluce - jen hloupé mýty

pohled na příbuznost mezi živými organizmy – to vše dnešní zastánci

evoluční teorie “velkomyslně” přehlížejí a tolerují – stejně jako

Darwinův rasismus, zaslepenou ješitnost a vědecké diletantství. Protože

evoluční pohled na živou přírodu nikde nefunguje, hledají evoluční

vědci zoufale náhradní

0 0
možnosti

goldwein

4. 8. 2008 16:52
ID

Zrovna nedavno jsem se dostal nahodou k nekolika ID dokumentum, pak jsem si uz zamerne stahnul prednasky propagatora ID Kenta Hovinda, t.c. sediciho ve vezeni, viz http://christianpwnage101.blogspot.com/2008/02/creationist-university-hovinds-alma.html. Az do nedavna jsem ID vnimal jako nejakou vystrednou blbost (mym oborem je bioinformatika), ktere tezko muze nekdo prikladat jakoukoliv vahu - ale ty ID prednasky jsou bravurni ukazka manipulace fakty, ktera vede az k silenym zaverum typu "Stalin a Hitler uznavali evoluci -> evoluce muze za jejich zlociny". Doporucoval bych ty prednasky videt, aby mohl clovek pripravene a rozumne argumentovat - do te doby by me ani ve snu nenapadlo, ze nekdo muze zpochybnovat treba carbon dating - jeden si pak uvedomi, jakym velkym prelomem byly Darwinovy knihy a jak neuveritelne odvazny sam Darwin tehdy byl.

0 0
možnosti

martiXXX

4. 8. 2008 17:04
Re: ID

Evoluce jako adaptace, přizpůsobování funguje.....

0 0
možnosti

Helena1

4. 8. 2008 15:15
Je to otřesné

Jestliže 44% američanů věří, že je stvořil Bůh, je to otřesné. Jestliže ale 44% američanů věří v Boha, je to zajímavé.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..