Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
E

echo.3

27. 9. 2009 18:38
A zase jeden

Zas jeden takový "Obyčejný človíček se spoustou zájmů, mezi něž patří zejména věda", .....človíček, co chce "psát o různých zajímavostech ze světa vědy, ale také o věcech, o kterých se moc nepíše - např. o lidských právech", ....ale píše nám zde o tom, že papež vede hloupé řeči.

Človíčku Polachu Romane, co kdybyste nám raději něco napsal o těch lidských právech, něco o vědě a vědění vůbec?

Svatý otec vyjádřil veřejně svůj názor na dobu komunistické totality u nás, což pokládal zřejmě za svoji lidskou povinnost, ale je to též jeho právo. Já osobně se s jeho názorem ztotožňuji.

A vaše řeči určitě nezmění nic na tom, že ......""Společnost ještě stále nese rány způsobené ateistickou ideologií a je často okouzlena moderní mentalitou hédonistického konzumismu, který vede k nebezpečné krizi lidských a náboženských hodnot a k rozmachu etického a kulturního relativismu."

Vy pravděpodobně nedosahujete Benediktu XVI. ani po kotníky, natož pak po kolena, ale soudruzi by z Vás měli určitě radost.

0 0
možnosti
E

editi

27. 9. 2009 18:56
Re: A zase jeden

Jak se zdá, tak autor píchl do vosího hnízda ochránců katolické víry, která stojí za rozpoutání válek, upalování čarodějnic, olupování měšťanů, prznění dětí homosexuálními kněžími a faráři, a ohlupování lidí s jednoduchou myslí, kteří vzhledem k jejich velebení Boha, kterého v životě nikdo neviděl, zneužívají k obohacování církve. To co tady napáchala za staletí církev, to se nezapomíná. A ti co zapomněli a stále věří , tak ať krmí ty, kteří jim do hlavy tlučou klíny o své nepostradatelnosti. ;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DK

dominius

27. 9. 2009 18:30
šok...

Nepřestane mne šokovat snaha ateistů, kteří často (tento případ nevyjímaje) o křesťanství a víře nemají tucha, a přesto se snaží tvrdit jak je to špatné a urážet věřící i jejich náboženství.

.

Helejte, já když něčemu nerozumím, tak o tom prostě neplkám - je snad náboženství, teologie, religionistika vyjímkou? Nebo jsou v tom snad všichni odborníci? Ne, to asi vážně hodně těžko.

.

Tak proč to děláte? Proč píšete o něčem o čem nevíte vůbec nic? Dostanu odpověď?

0 0
možnosti
RP

Roman01

27. 9. 2009 18:45
Re: šok...

A to jste viděl ve snu, že píšu o něčem, o čem nevím vůbec nic? :-/

0 0
možnosti
OL

kocourek-černý

27. 9. 2009 17:35
Víra

Zajimavé že každý na něco někdy a nějak věří. Někteří umírali s modlidbami v ústech, někteří za vlast a dokonce poslední slova komunistů v Rusku, kteří byli popraveni měli ještě víru ve Stalina. Někdo věří v přírodní zákony, tyto platí ovšem pouze v našich podmínkách a nejsou absolutní a též newtonovstká mechanika již neplatí za všech podmínek a někdo věři že se zitra zase probudí a někdo prostě věří v Boha a že je více než soubor materie a biochemických procesů atd. Jinak komunisti nám chtěli přinésti ráj na zemi a přišlo peklo. Tak to radši necháme tak jak to je.....;-)

0 0
možnosti
E

editi

27. 9. 2009 17:16
Domnívám se,

že posledním odstavcem se autor obzvlášť trefil do černého a červených botiček k tomu navíc.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
DH

čarovná rybí kostička

27. 9. 2009 17:42
Re: Domnívám se,

že autor se nestrefil vůbec do ničeho, jen hloupým titulkem odhalil vlastní hloupost. O tomto papeži si každý může myslet co chce, ale základní faktum je, že to je velmi inteligentní a vzdělaný člověk a jako takový hloupě neplká.

Papež mluvil ke společenstvu křesťanů a jeho slova o škodách jsou tedy naprosto relevantní. Ne každý ateista je samozřejmě komunista, ale každý komunista je ateista. Komunisti tu neoddiskutovatelně vládli a proto jim zcela oprávněně přičítá škody na křesťanském společenstvu, Takže nechápu proč jste tak sebestředný a vztahujete papežova slova na sebe.

0 0
možnosti
SL

Signum Laudis

27. 9. 2009 17:13
Nejvic hodnotný je závěr Vašeho blábolu

katolická církev je přežitek, tmář středověku. Pak mě velmi těší, že miliarda lidí chce žít a žije v tomto tmářství.

Co Tě žere příteli? Já toleruji Tvůj ateismus a neurážím Tě, tak proč se kategoricky vyjadřuješ o něčem, čem bohužel pro Tebe ani za mák nerozumíš :-)

0 0
možnosti
SL

Signum Laudis

27. 9. 2009 17:10
Gratuluji mladý borče

porazil jsi papeže. Tvůj hrdý ateismus zvítězil nad tmáři křesťany. A co dál?

0 0
možnosti
JR

etrusk

27. 9. 2009 17:08
papapapež

1) papež hovořil k věřícím, což vy patrně nebudete

2) papež hovořil o útlaku věřících za minulého režimu, což byla realita

3) papež je mi osobbně uktradenej, ale pořád je pro mě větší autorita než vy. Tento soud jsem učinil na základě četby vašeho literárního příspěvku ;-D

0 0
možnosti
LL

luko5

27. 9. 2009 17:01
Mladej soudruhu! Zrušíme katolíky a přijdou muslimové!

Co vy na to?

0 0
možnosti
PK

pkula

27. 9. 2009 16:46
Já s Vámi souhlasím,

bez výhrad a s karmou, Pavel Kula

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..