Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ladaUO

8. 1. 2010 13:10
PŘÍRODNÍ ZÁKONY - ZNÁME JE OPRAVDU?

Přírodní zákony jistě fungují a nikdo soudný je nebude popírat. Neznám historii celé této kauzy, ale pokud má sloužit jako obhajoba spolku Sysifos, musím se postavit proti. Věda je úžasný nástroj na poznávání světa. Bohudík věda nekončí u 3 rozměrů, které známe a kterými se klub Sysifos snaží vše vysvětlit. Co kvantová mechanika a teorie relativity? Teorie známé již 100 let, ale dosud používané jen teoreticky na akdemické půdě. Odborníci v klubu Sysifos by to měli mít v malíčku a přesto popírají takové základní věci jako jsou telepatie, vliv ducha-myšlenek na hmotu apod. To nejsou bludy, ale pouze aplikovaná moderní věda v praxi. Nebo chcete-li tisíce let stará moudra praktikovaná např. v Tibetu. Skutečný moudrý vědec nebude nikdy v rozporu se skutečným moudrým mystikem. Vědec poznává okolní svět, mystik sám sebe. Když se spojí, výsledek je úžasný. Dnes je to tak, že nevědomý hlupák se hádá s nevědomým hlupákem.

P.S. Nemám zatím nasbíráno 300 dukátů, abych mohl diskutovat dál...

0 0
možnosti

qui n tana2

6. 1. 2010 23:08
autor asi rad verejne dela ze sebe vola

takovou hloupost by nenapsal ani prvnacek, coz ale autorovi vubec nevadi.

0 0
možnosti

Tonička

6. 1. 2010 20:14
Determinovaný chaos v domku Mráčkových

Klub Sysifos neměl pravdu. Měření provedlo mnoho odborníků z ČEZu, ČVUT, Českého telekomunikačního úřadu, geolog, elektrotechnik atd. Když prováděl v domě měření ČEZ, rozlétlo se sko žárovek v celém bytě. I po odpojení proudu se škvařily zásuvky a rozsvěcovala světla v domě, hořely obrazy, záclony, škvařily seigelitové pytle... a že by tohle dělal malý kluk, páni akademikové??? Dle sdělovacích prostředků se situace v domku nezměnila. Teorie determinovaného chaosu Vám nic neříká? 8-o

0 0
možnosti

K-D

6. 1. 2010 21:51
Re: Determinovaný chaos v domku Mráčkových

Toničko, znovu opakuji:

Dejte mi 15 minut a volnou ruku a zařídím, že u Vás to bude vypadat tak, že Mráčkovi zblednou závistí!

0 0
možnosti

Hmmhator

4. 1. 2010 10:22
Mimozemstani.

Jedine mimozemstani, jen nevim kteri... jestl ti co vypadaji jako chobotnice, nebo Ti s tema velkyma hlavama... Tonicko, Libore, poradte... A co na to Hadac?Mlci...

0 0
možnosti

CortaCircuito

4. 1. 2010 12:02
Re: Mimozemstani.

Ti co chtějí vrátit Glena Mullera.

0 0
možnosti

pletiplot

3. 1. 2010 23:52
Zdaleka neni vyrešeno

Autor článku bohužel patří k těm, kteří čtou jen části citovaných článků a vytrhávají informace, jak se jim hodí (není to žádná ostuda, dělají to i pánove v IPCC). Kdyby si totiž sám přečetl citovaný článek celý, dozví se, že chlapec se přiznal pouze k zapálení ručníku a kapesníků, které navíc provedl poté, kdy zájem o dům začal upadat. Elektrické zásuvky na svědomí nemá.

Naopak pan Doležal, kterého autor rovněž cituje, píše ve stejném článku, že vesnice je v sousedství bývalého vojenského objektu a podle místních zde existuje nepřeberná změť černých přípojek. Je možné, že některé probíjejí do základů domu,  další projevy s tím lze spojit. Klub Sysifos měl možná pravdu, že nejde o nic nadpřirozeného, rozhodně ale žádné konečné vysvětlení nepřinesl a dokud se příčina (například zmíněný kabel černého vedení) nenajde a nezlikviduje, nevidím případ jako uzavřený.

0 0
možnosti

Liborcermak

3. 1. 2010 16:48
Typycká ukázka

toho, jak ortodoxní skeptik dokáže manipulovat veřejností. Zjistěte si pane autore, jak je to doopravdy a nezásobujte veřejnost nepravdivými informacemi.

0 0
možnosti

Eles

3. 1. 2010 22:01
Re: Typycká ukázka

Když chcete diskutovat a zásobit veřejnost pravdivými informacemi, doporučoval bych napsat svůj článek a obhájit názor v diskuzi u něj. To by bylo typYcky správné.

0 0
možnosti

Sípomat

3. 1. 2010 16:25
Arogance

Dost mě pobavila ta část o "arogantních vědcích". Přitom krásným příkladem arogance by byl právě názor pana novináře. To je jako kdybych přišel k doktorovi,nechal se vyšetřit a pak mu řekl: "Jo,možná to vypadá na učebnicový případ zápalu plic,ale ve skutečnosti za to můžou skřítkové,co mi kradou dech. Co o tom vůbec vy můžete vědět?".

0 0
možnosti

pesimista

3. 1. 2010 16:09
Autore, oficiálně policie vysvětlila pouze

hořešní ručníkua ještě jednoho předmětu. K tomu se kluk i ůdajně přiznal. O ostatních jevech nic bližšího polcie neuvedla - asi si také neví rady. Takže příště lepší podklady a objektivně.

0 0
možnosti

Liborcermak

3. 1. 2010 16:36
Re: Autore, oficiálně policie vysvětlila pouze

R^

0 0
možnosti

K-D

3. 1. 2010 15:58
Pořád tvrdím

že to je bazilišek. A taky jsem psal, že se do blízkosti domu nesmí pouštět skeptici. Vůbec nemají fantazii.

0 0
možnosti

Ccecil

3. 1. 2010 16:54
Re: Pořád tvrdím

bazilišek asi napojil konstrukci domu na fázi, protože u zcela odpojeného domu se na uzeměných kovových částech vyskytuje napětí 50Hz. Tedy, jinými slovy, cosi dosud vevysvětleného (nikoliv nevysvětlitelného) tam je. Bohužel pravověrní skeptici raději popřou i jevy dosud nevysvětlené, protože by je někdo mohl považovat za nevysvětlitelné.

0 0
možnosti

petrph

3. 1. 2010 15:39
akorát že

v článku o objasnění se o žádných těkavých chemikáliích nepíše. Spíš vypadá tak,  že si policajti objednali posudek od vážné vědecké instituce a tam jim dala bumážku na to že žádné neobjasněné jevy neexistují. A že když si policajti někoho (hlavně nevinnýho) pořádně podaj, tak se přizná k čemukoliv, je taky nabílední...

0 0
možnosti

truepapas123

3. 1. 2010 16:05
Re: akorát že

.jo, řezali ho vobuškama, protože jim zapálil policejní pásku ;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..