Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Šerlok Homeless

3. 9. 2010 20:00
Třeba v takové vlasové vodě Restoria na odstraňování šedin

je tolik přírodního octanu olovnatého, že jej musel hlavní hygienik vřele nedoporučit. !!

0 0
možnosti

L.Markalik

28. 3. 2010 17:38
1

R^ hezký článek, jen tak dál

0 0
možnosti

Mokasina Alan

28. 3. 2010 9:33
Rtuť, arsen a forma výskytu v bylinách..

Opravdu také ten článek považuji za zjednodušený. Ale je to nejspíš chyba už při interpretaci výsledků vědeckého zkoumání.

Protože vědci se snaží s veřejností komunikovat jednoduše a nebo také někdy říct jen půlku pravdy, aby dosáhli na veřejnost účinku, který chtějí.

Něco trochu podobného se možná stalo v tomto článku. Je sice pravda, že bylinné přípravky obsahují i prvky jako je arsen a rtuť, ale je také pravda, že forma, v jaké se v nich nachází, je různá. Některé byliny obsahují mnoho arsenu, více než jsou třeba povolené limity, ale obsahují ho v molekulách svých přirozených sloučenin, ve kterých není pro člověka sám o sobě škodlivý. Ovšem pokud se takový arsen v bylině nachází z kontaminované půdy, pak jeho stejné množství má na tělo člověka toxické účinky. Tedy jde o formu výskytu látky, ta hraje rozhodující roli, nehraje roli pouze o množství.

Z toho důvodu tvrzení o přítomnosti arsenu v nějakých bylinných přípravcích nemusí vůbec vypovídat o nebezpečnosti těchto přípravků.fakt

0 0
možnosti

K-D

28. 3. 2010 9:45
Re: Rtuť, arsen a forma výskytu v bylinách..

Rostlina si z půdy bere vše mimo CO2. Některé rostliny navíc v sobě škodliviny koncentrují.

0 0
možnosti

007karel

26. 3. 2010 22:08
Kauza Strašice

Pokud jste opravdu přesvědčen o tom, že měl klub Sisyfos pravdu i v kauze Strašice, doporučuji Vám časopis REFLEX (právě na stáncích) číslo 12, zde si přečtěte článek na str. 8-9R^

0 0
možnosti

.zq.

23. 3. 2010 14:43
zlaté staré rčení

všeho s mírou .. plně se spoléhat na základní medicínu není rozumné stejně jako plně se spoléhat na přírodní .. každá má svoje místo. Pokud chcete psát na takové téma, měl byste svůj článek sepsat komplexněji, aby měl nějakou informační hodnotu. Pak byste možná i sám dospěl k názoru, že ono to nebude tak černobílé.

0 0
možnosti

vit.kucik

23. 3. 2010 14:37
Zcela souhlasím...

... a propagace vědců ve spolku Sysifos (nejznámější postavou je astronom J. Grygar) je zcela na místě. Snaží se - podobně jako článek - bojovat racionálními argumenty proti mýtům, šarlatánství, "pavědám" a podobným nesmyslům, které jsou mezi širokou populací rozšířeny, a to je práce velmi namáhavá a velmi nevděčná.

0 0
možnosti

nyny.

23. 3. 2010 14:21
ale jděte

co je přírodní je zdravé, pokud to nepochází ze znečištěných půd, spodních vod či vod obecně apod. Toť vše.To, že přírodní drogy jsou interaktivní s umělými je jasné, protože umělá léčiva jsou buď z přírodních vyráběna nebo přírodní látky simulují chemickou cestou. Takže nemocný člověk by vždy měl konzultovat předepsaná léčiva s přírodními , které bere sám třeba ve formě bilinných čajů nebo domácích přípravků z rostlin, či je po dobu braní léků vysadit. Nějak jste semlel vše do jednoho pytle.

0 0
možnosti

Šerlok Homeless

3. 9. 2010 20:08
Re: ale jděte

Takový bylinný čaj ze starčku vám může poškodit játra. Je celkem známým faktem, že mnohé plísně obsahují genotoxické, hepatotoxické a karcinogenní mykotoxiny (například aflatoxiny - nejsilnější známé přírodní karcinogeny), ale zřejmě méně známo je, že některé bylinky (starčky, kostival, podběl, devětsil, ...) obsahují genotoxické, hepatotoxické a karcinogenní pyrolizidinové alkaloidy (nebezpečné jsou prý jen nenasycené). 

0 0
možnosti

myskamiki

23. 3. 2010 13:57
???

A podstata clanku je....?? Nechcete delat politiku? S timhle clankem byste v pohode zapadl.

0 0
možnosti

ujirka

23. 3. 2010 13:52
hodil jste vše do 1 pytle

A co takhle třeba osteopatie? Více než 1/4 obyvatel Grenoblu se léčí alternativní léčbou, dle Vás jsou ale Francouzi asi pěkní blbci, že alternativní léčbě skočily na špek. Vše jste ve Vašem výkladu zúžil na psychickou stránku, dle mého názoru se snažíte poučovat i o věcech, kterým zase až tolik zřejmě nerozumíte. Nebo se pyšníte titulem certifikovaného rolfera, nebo D.O.?

0 0
možnosti

ujirka

23. 3. 2010 14:19
Re: hodil jste vše do 1 pytle

příspěvek měl být přiřazen krysodlaku pižmovému. Právě naši mudrcové revmatologové v kombinaci s ortopedy mi málem zničili žaludek svými lékařskými medikamenty. Ještě že jsem mohl vycestovat za alternativními terapiemi do Německa. Samozřejmě, každý si musí vybrat dle svého přesvědčení.

0 0
možnosti

xkralik

23. 3. 2010 13:23
hezký článek

Pokud chce někdo na sobě aplikovat přírodní léčbu - měl by si o tom nejdříve něco přečíst a pak aplikovat ... např. spousta bylinek se má louhovat jen 10 min - po té se začnou uvolňovat některé těžké kovy a způsoby jak bezpečně aplikovat byliny je několik. Kdo chce vyhledá si je.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..