Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJ

apoštol jozeff

1. 1. 2011 14:41
Co vidia oči vedcov?

Jediným zmyslom vedy je skúmať rôzne formy pohybu hmoty. Tento zmysel a poslanie vedy už pri jej zrode zablokoval Galileo, ktorý pohyb hmoty vyhlásil iba za očný klam, čiže za jav relatívny, ktorý na zmenu fyzikálnych vlastnosti hmoty nemá žiadny vplyv. Od tých dôb veda skúma rôzne formy neexistujúceho pohybu hmoty, teda iba očné vidiny pohybu hmoty.

Takže v súčasnosti, pri akceptovaní relativity pohybu hmoty, vývoj vo vede je možný iba tápaním vo tme a za veľmi komplikovaných okolnosti, pričom získané závery vedy, nie možne zaradiť do nejakého súvislého vedeckého systému. No a to je úrodná pôda pre rôznych teoretikov, čiže vykladačov lokálneho zmyslu už poznaných i budúcich vedeckých poznatkov.

Snaha zadefinovať jednoznačný, teda absolútny pohyb hmoty a tým vrátiť pôvodný zmysel vede je ignorovaný, pričom bez definície absolútneho pohybu hmoty veda bude skúmať iba očné šaľby pohybu matérie.

0 0
možnosti
JN

tom-2718281828459

16. 12. 2010 19:46
bulvár

to co píší v blesku NENÍ VĚDA!!!!! 

0 0
možnosti
RP

Roman01

16. 12. 2010 21:18
Re: bulvár

Nevím, co píšou v Blesku, ale myslím, že idnes.cz nebo novinky.cz nejsou o nic lepší.

0 0
možnosti
TZ

Truth teller

16. 12. 2010 12:09
Zajímavý článek

Velmi zajímavý článek. Jako statistik o tom vím své, často ke mě chodí lidé se zadáním "Mám data a do článku/disertačky by se mi hodil takový a takový výsledek". Zadání tohoto typu je způsobeno buď  tím, že chtějí výsledek přizpůsobit výsledku jiných studií, aby vypadal důvěryhodněji, nebo tím, že jsou pod publikačním tlakem a studie bez výrazného výsledku má nižší šanci na přijetí.

Ti, kteří vědí jak je věda financována, například dle počtu článků, tak jistě pochopí, že k jevu popsanému autorem výrazně přispívají tlaky způsobené nutností za každou cenu publikovat, tj. existenčními tlaky.

Není to dobře.

0 0
možnosti
PK

dolch

16. 12. 2010 18:16
Re: Zajímavý článek

R^ Naprostý souhlas.

0 0
možnosti
MS

majkl1

16. 12. 2010 10:41
Ono to není ani tak o nespolehlivosti

vědy, jako o její mediální prezentaci. Ta bývá většinou dosti zoufalá. Ale prakticky vždy uváděná zaklínadly typu "Vědci zjistili, že....". Kteří, kde a jak, to už se nedovíte. Prostě s vědou čachrují pisálci, kteří oní mají povědomí jako kůň o kafi. Skutečně dobrých popularizátorů je minimum a často jsou jimi právě vědci. Jenže ti nechrlí senzace, ale naopak bývají kritičtí. A to média nezajímá, to není trhák.

Vědci zjistili, že většina zveřejněných senzačních objevů jsou buď kachny, nebo mediální bubliny, vzniklé nepochopením věci samé. Ať už záměrně, nebo z blbosti.:-)

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

16. 12. 2010 10:01
Jasně že není spolehlivá...

Ale pořád lepší evidence based medicine, než Zedníček s pérem:-P

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..