Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Steffo

15. 1. 2011 0:12
Veda a Overiteľnosť teórie

Chcel by som sa opýtať či dané teórie boli potvrdené aj experimentálnymi pokusmi s pozitívnymi výsledkami v súlade s teóriou, t.j. že napr. keď sa tvrdí že "Zároveň při tomto procesu vznikají v hornině jakési póry, ve kterých se

vzniklé organické látky mohou usazovat a koncentrovat, což činí "vznik

polymerů jako RNA mnohem pravděpodobnější"" či sa autorovi tejto teórie podarilo v takých podmienkach ako opisuje daný polymér ako RNA vytvoriť, alebo či to je len experimentálne neoverená teória.  Podľa Michaela Ruseho na kvalifikáciu nejakej teórie ako vedeckej musí byť táto testovateľná v empirickej oblasti.

0 0
možnosti

Roman01

15. 1. 2011 13:46
Re: Veda a Overiteľnosť teórie

Tak aby se začly tvořit delší řetězce RNA, je potřeba mít vysokou koncentrací nukleotidů, ty se pak už spojují čistě díky svým chemickým vlastnostem. Lane v tomhle odkazuje na následující studii:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2442388/?tool=pmcentrez

a píše, že v jejich simulovaném hydrotermalním systému koncentrace nukleotidů dosáhla tisíc až milion násobku původních hodnot a že při této koncentraci by se nukleotidy měly pohodlně kondenzovat do RNA a DNA řětězců.

0 0
možnosti

janacz

14. 1. 2011 10:47
život vznikl

jako následek vynálezu kopíráku. !!

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

15. 1. 2011 14:07
Re: život vznikl

Obrazně řečeno ano

0 0
možnosti

joserpor

12. 1. 2011 22:58
Červená Karkulka

Existence Červené Karkulky je také nevyvratitelný vědecký fakt, stejný jako  vědecké argumenty shorauvedené.   Život na Zemi vznikl hodně těsně po vychladnutí Země. Nejstarší horniny, které  jsou zde, už mají v sobě zbytky organické hmoty. Tenkát, bez časové rezervy vznikly  prokaryotické a eukariotické buňky  na bázi RNA, DNK a bílkovin a celý život až do dneška  jsou jen variace  eukaryotických buněk. Časově se jedná o téměř 4 miliardy let a za tu dobu, ačkoliv zde na Zemi byly mimořádně příznivé podmínky, život na jiné bázi nevznikl.

Jeda z chyb v článku je také o fungování RNK, ta může fungovat pouze za přispění  bílkovinných enzymů - viz časopis Vesmír 11/2010.

Existuje několik milionů bílkovin. Krevní bílkovina albumin, složená z asi 500 aminokyselin má pravděpodobnost, že vznikne 1:10 na 720.

Prosím vědecké ateisty, aby svoje  bláboly nevydávali za vědecky dokázané, ale pouze za svoji vědeckou víru.

0 0
možnosti

Roman01

12. 1. 2011 23:29
Re: Červená Karkulka

Vážený pane, vznik života na zemi se odhaduje někdy na dobu před 3,5 až 3,8 miliardami let. To jsou stovky miliony let po vzniku země a tedy spousta času pro vznik života. Jinak to, že RNA může fungovat pouze za přispění bilkovinových enzymů je nesmysl, v článku je uvedený odkaz, který to dokazuje, uvádím ho tedy zde znovu:

http://www.osel.cz/index.php?obsah=6&akce=showall&clanek=4181&id_c=104755

Co se týče vami vypočtené pravděpobnosti vzniku bílkoviny, to máte zřejme vyčtené ze Strážné věže nebo nějaké jiné publikace svědků jehovových. Realističtější čísla najdete zde:

http://planetopia.cz/_kreace/biologie/pravdepodobnost-abiogeneze.html

Nevydávejte laskavě svoji náboženskou víru za vědu. Rv

0 0
možnosti

Paeris Kiran

12. 1. 2011 11:39
K videu jedna poznámka

Vikingské mýty říkají že život vznikl sám o sobě- Spousta bytostí prostě vznikla sama... od zvířat po to co byli jejich "bohové" (defacto pouze jen bytosti které byli mocnější než lidé...) a tito bohové dali život pouze lidem. (A to ještě ne úplně... tělo vzniklo samo, bohové jim dali inteligenci)

Ale v těch mýtech prostě neexistoval nikdo kdo by byl "všemocný".

Když už ste si vzpoměl na replikátory tak mě napadli Asgardé, kteří se prostě stali pro mnoho lidí "bohy" protože rozuměnější vysvětlení bylo mimo jejich chápání.

0 0
možnosti

Lobo - obchodník s mozky

12. 1. 2011 11:44
Re: K videu jedna poznámka

Daniken, neopisoval náhodou od vikingů?

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

12. 1. 2011 11:39
Poznámka

Doklady existence života na Zemi se podažilo získat už v nejstarších dochovaných horninách. Jeho vznik musel tedy být velmi rychlý.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

12. 1. 2011 11:40
Re: Poznámka

No vzhledem k tomu že ten vývoj mohl začít v podstatě v době kdy alespoň část planety ochladla pod 100°C to jde dát hodně hodně zpátky.

0 0
možnosti

hendrixx

12. 1. 2011 11:33
To je hrozné !!!

Nejspíš si ani sám neuvědomujete, člověče nešťasná, co z vašeho článku vyplývá. Máte-li pravdu, znamená to, že neexistuje žádné nebe ani žádné peklo, mučedníci nedojdou vykoupení a pozemší hříšníci vyváznou bez trestu. S těmi svými uhlovodíky jste mi zkazil celé dopoledne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..