Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tonička

27. 6. 2011 12:00
Hlásí se Tonička - Románku!

0 0
možnosti

egoista

23. 5. 2011 7:42
Skepticismus

Pane Polach, skepticismus je dle meho jen jina forma nabozenstvi (stejne dogmaticka, stejne zamitajici veci na rozmezi, stejne sebe-sama-potvrzujici).

Nemate obcas pocit, ze znacna cast pokroku na poli vedy za poslednich 500 let byla ucinena zejmena diky neskepticismu objevitelu? Volta se mohl domnivat, ze plotem otrasa vitr, Oersted si mohl myslet, ze mu pruvan hybe strelkou. V nasi realite je toho jeste tolik nepoznaneho, a mam vazne obavy, zda jsou skeptici temi pravymi, kdo o toto poznani usiluje.

0 0
možnosti

joserpor

12. 4. 2011 21:51
Bohužel pane Polach

zde jste vedle jak ta jedle. Měsíc před posledním zjevením ve Fatimě, ti negramotní pasáčci ovcí oznámili, že na posledním zjevení dojde k zázraku. Správně uvádíte, že těch 70 000 (slovy: sedmdesáttisíclidí) vidělo něco jako tančící slunce, chce snad tvrdit, že těch 70 000 lidí  si tento zážitek vymyslelo ?. Kromě toho to bylo vidět ještě v okruhu 40 km, ostatní světové observatoře, které také  slunce z tohoto důvodu sledovaly nazaznamenaly nic.

Ano je docela možné, že v onen čas došlo k nevídaným,  zvláštním, ale přesto k normálním atmosférickým jevům, tajemné je, že to měsíc předem věděli a zveřejnili negramotní pasáčci.

Pro příště si dejte práci s vědeckým objasněním záležitosti a neschovávejte svůj pokrokově-vývojový názor za zesměšňování faktů - pokud jste tuto metodu  nepřejal od  pokrokově známých marxistů-leninistů

0 0
možnosti

Faustino

12. 4. 2011 21:54
Re: Bohužel pane Polach

Pro mě je zase záhada něco jiného - proč ten Bůh přesvědčuje přesvědčené.

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

12. 4. 2011 19:29
Pár lidí z toho má kšeft

pár pitomců tomu věří. Jediná záhada je, kde se tolik pitomců vylíhlo.

0 0
možnosti

tomasz.

12. 4. 2011 18:47
fanaticti zahadologove

Ono je vtipne, ze nekteri, az fanaticti zahadologove, povazuji odraz blesku z fotaku od prachu za mimozemstany, nebo kdyz jim vletne snurka od fotak pred objektiv, kdyz zrovna foti a hle, mimozemska civilizace je na svete. Doplnuji to jeste obrazky jak v krasne krajine zachytili neznamou bytost => odraz svetla v obejtiva, klasicka "kruhova duha" (nevzpomenu si ted, jak se to jmenuje). Az najdu odkaz (jsou sprazeni z mistni blogerkou Tonickou) rad dam k dispozici pro zasmani

0 0
možnosti

iacobau

12. 4. 2011 12:42
Záhady a esoterika jsou pouze moderními formami náboženství

Nejsem ateista ale křesťan, nicméně se považuji za racionálně uvažujícího člověka a skeptika. S autorem souhlasím téměř ve všem. Nevěřím v primitivního boha nevysvětlitelných jevů a záhad, tady si člověk bohatě vystačí sám.

Stoupající popularita různých duchů, UFO, mayských poselství či esoteriky obecně je podle mne způsobena odklonem od tradičních náboženství a s tím spojenou určitou duchovní vyprahlostí, jelikož člověk je tvor přirozeně religiozní.

Bez zajímavosti také není nárůst despektu, neporozumění a naivních předsudků, které jsou třeba v naší civilizaci vůči křesťanství. Můžeme sem třeba zařadit materialistické chápání boha, fundamentalistický přístup k Bibli a její konfrontaci s vědou, nebo zvrácené chápání zázraku popsané v textu.

0 0
možnosti

Lobo - krotitel nanotermitů

12. 4. 2011 12:42
Za tenhle článek

tě Tonička Plíšková nepochválí, sysifovče!

0 0
možnosti

Roman01

12. 4. 2011 13:00
Re: Za tenhle článek

Tonička má svoje kruhy v obilí, o těch tam nepadlo  ani slovo ;-D

0 0
možnosti

pesimistka7

12. 4. 2011 12:08
No, existuje něco

mezi nebem a zemí, co je nezměřitelné a neopakovatelné (navíc je to třeba zážitek jednotlivce, beze svědků a tedy nedokázatelný...) . Třeba to věda ale také časem odhalí, vysvětlí... ;-)

Rozhodně patřím mezi ty skeptičtější, např. trošku fotím, takže se také bavím na záhadach - "Photoshop "v rukách vtipálků nebo brouci, ptáci, vlasy, kouř, pára (z úst fotografa venku při nižších teplotách), nebo jen "práce světla" atd. versus objektiv, kamera byla jasná. Nicméně, stále mám místo pro to "mezi nebem a zemí"... ;-)

0 0
možnosti

Sípomat

12. 4. 2011 12:26
Re: No, existuje něco

Pokud je to nezměřitelné,jak a čím to tedy vnímáte?

0 0
možnosti

lesicatko

12. 4. 2011 11:45
Tak ešte raz

Načo tu autor namontoval ateizmus ? Neboli aj veriaci vedci a dokonca symbolom kritického myslenia ?  / Louis Pasteur /

Nie sú aj dnes vedci, ktorí sa priklaňajú k ateizmu súčasne aj priklaňajúci sa k určitej možnosti Boha akokoĺvek chapaného ?

"Vytvoření přírodních zákonů, jejichž působením vznikl a udržuje se v "chodu" celý vesmír a které vedly k rozvinutí úžasného květu života, je dílem nad všechnu představu geniálním !"

http://astronuklfyzika.cz/AntropPrincip.htm

0 0
možnosti

Faustino

12. 4. 2011 11:58
0 0
možnosti

Faustino

12. 4. 2011 11:27
Náboženství

je na tom dost bídně, když ke své existenci potřebuje takové panoptikální zázraky:

http://web.katolik.cz/feeling/obsah.htm

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..