Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Petr z Bologni

17. 6. 2011 16:22
...

Take mne prekvapuje, cemu vsemu jsou lide ochotni verit (avsak nesahejte mi na Tonicku P., s tou je alespon legrace! ;-D).

Pracuji ve fyzice a technologii uz drahne let. A rozhodne nemohu o sobe

tvrdit, ze jsem verici (avsak dokud neuplyne ma posledni vterina,

nemohu ani tvrdit, ze jsem zaryty ateista). Se zajmem jsem si precetl

Vami zminovany clanek Seana Carrolla "Fyzika a nesmrtelmost duse". Velmi neprijemne mne prekvapila povrchnost, primitivita a hloupost jeho argumentace, postavene na materialismu nejzjednodusenejsiho a nejhrubsiho zrna. U tak erudovaneho vedce bych takovou omezenost pohledu a filosofickou nevyzralost opavdu ale opravdu necekal!

0 0
možnosti

Tonička

12. 6. 2011 22:24
Žijte pouze vědecky, pánové, obojí nelze...

Zvolili jste si útrpnou cestu skepticismu v tomto životě - esoterické vědy zůstanou pro vás velkou neznámou a nenalézáte schopnost vcítění se a přeměny. Soucítím s vámi, ctím však vaši volbu být necitlivými racionalisty se silným egem potlačujícím city a emoce. Probuzení z vašeho bludu bude velmi obtížné   - stržení pásky klamu z očí a náhlé prozření vyvolá obrovský šok z dosud tajených skutečností - a návrat do skeptického reálu již nebude možný...V:-)V8-o

0 0
možnosti

Johny_S

13. 6. 2011 15:23
Re: Žijte pouze vědecky, pánové, obojí nelze...

Myslím, že jste ten článek nepochopila. Autor pouze demaskuje podvodníky.

0 0
možnosti

Fermi

10. 6. 2011 11:11
Děkuji

Moc děkuji za další perfektní zdroj. Stránky mě hned naladily do supravodivého stavu. Mimochodem, krátkodobá koupel v tekutém dusíku není zcela vyloučena. Sám jsem si párkrát vyzkoušel ponořit prst do dusíku a díky Leidenfrostově jevu to není nic nepříjemného. Ale mít tělesnou teplotu cca -190 stupňů Celsia nebudu riskovat.

0 0
možnosti

BobSenklar

9. 6. 2011 21:42
Tak přidat DNA

by nebylo špatné, ale já bych je potřeboval vyměnit. ;-D

0 0
možnosti

Eglund

9. 6. 2011 18:40
Lidi věří úplně všemu

a čím větší pitomost, tím zarytěji. Tady kousek píše jeden o tom, jak svět ovládá tajuplná skupina bilderbergovců, další si myslí, že nás média nesmí informovat o "obrovské revoluci" která v naprostém utajení probíhá ve Španělsku a jiní věří na UFO. Vypadá to, že není nic jednoduššího lidem něco nakecat, ale to není tak úpně pravda - bilderbergovec nevěří homeopatii a věřící homeopat bilderbergologii. Asi má každý člověk svou drogu, se kterou se nesmí setkat, jinak jí hned podlehne?

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

9. 6. 2011 16:54
Díky za další zdroj

Ta televize je jasná - je to vždy skupina kolem Arnošta Vašíčka. Syslí materiály z pochybných internetových stránek, přidá k tomu něco ze svého a dobře vydělává. Na jeho obhajobu lze jen konstatovat, že to nejšílenější vynechává.

Na a na revanš a k pobavení - výsledek mého pečlivého bádání o kruzích, starých kulturách a konci světa:

ttp://drabek.bigbloger.lidovky.cz/clanok.asp?cl=184674

0 0
možnosti

brachy123

9. 6. 2011 16:00
???

To stim DNA sem moc nepochopil. Mame 42 chromosomu kazda obsahuje sroubovici DNA. DNa je slozen z 2 vlaken ktere su stocene do alfa helyx spiraly.

Na to ze veda tady v CR proc je tak pozadu:

Mame tady svetove kapacity lidi ktery i z niceho, s vecma z kamenne doby jsou schopny neco vyskoumat. Stat do vedy vubec neinvestuje a pak nadava ze nemci a Cina jak krasne vyskumi ma. Cina do vedy dava 13% z rozpoctu. Kdyby nam dali jenom 1% tak mame asi 10x tolik penez nez ted. :(

0 0
možnosti

SID09

13. 6. 2011 22:03
Re: ???

Mýlíte se. Peníze na výzkum jsou. Bohužel většina těchto peněz je "pseudovýzkumníky" rozkradena především na svoje vlastní obohacení a na skutečný hodnotný výzkum pak nezbývají peníze. Viděl jsem podklady jak profesoři  v\ypsali výzkumný úkol na ověření obecně známých a dávno vyzkoušených a používaných věcí, které si nechali od MPO zaplatit ve formě výzkumnýho úkolu - bylo to cca 12 mil Kč za 3 roky - hnus velebnosti.  Napakovali se celkem 4 profesoři a 2 podnikatelé, kteří to podávali přes ty profesory na MPO za účelem získání dotace - tu taky dostali.!!;-(

0 0
možnosti

certik_bertik

9. 6. 2011 15:42
tak

samozřejmě máte pravdu, na druhé straně ta "oficiální" věda by měla občas projevit trochu pokory a vědci by měli připustit že o fungování světa toho víme dosud jen velmi málo

0 0
možnosti

haluzap

9. 6. 2011 15:34
co mi to jen pripomina...

tak jsem zbezne proletel stranky shamballa-reiki.cz a z nekterych casti na me vylozene dychla atmosfera kolem andelu svetla, jestirku a podobnych pane bendovych vymozenosti...

akorat jsem to asi nemel cist, ted si pripadam mizerne, ze mam jen 2 vlakna DNA. budu s tim muset neco udelat. a tu svatozar si poridim taky!

0 0
možnosti

Jan Ruzicka

9. 6. 2011 14:54
Ospalík?

Není to pseudonym Očadlíka, který také blouzní o Východu - ovšem blízkém...

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..