Diskuse

Nechte už těch lží, pane Kremlíku!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kremlik

9. 2. 2012 22:42
Vratme se k meritu veci

Takovych hysterickych vylevu, ale porad jste nevyvratili tento graf http://blog.idnes.cz/blog/7317/242523/Lockwood.jpg Az do konce 20.stoleti teploty a slunce velice dobre koreluji. Finito. Take porad cekam, kdy vyvratite tepelnou setrvacnost klimatickeho systemu. (Napoveda: nadavky ani argumentace autoritou nejsou argument);-D

2 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 23:41
Re: Vratme se k meritu veci

To byste nám nejprve nějakou setrvačnost musel dokázat, abysme měli co vyvracet. Zatím jste akorát plácnul nesmysl, že se otepluje díky oceánům, což odporuje fyzikálním zákonům i elementární logice. Oteplují se oceány i atmosféra, i když sluneční aktivita slábne. Takže podle vás to teplo zřejmě přičaroval bůh

1 0
možnosti

dva mraky

9. 2. 2012 21:32
nestacim zirat

Nikdo na svete nedokaze predpovedet pocasi na vice jak par dni, ale vsichni maji jasno ve vyvoji klimatu. Neni to divne?

2 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 21:40
Re: nestacim zirat

budu citovat ze svého prvního článku, co jsem na toto téma napsal před několika léty:

"Dá se ale věřit těmto modelům na sto let dopředu, když nelze přesně předpovědět počasí ani na měsíc dopředu? IPCC na to odpovídá následovně: „Díky chaotické povaze počasí je nemožné jej předvídat na víc, než pár dní dopředu. Předpovídání změn klimatu (tedy dlouhodobého průměrného počasí) vlivem změn ve složení atmosféry či jiných faktorů je velmi rozdílný a mnohem lépe zvládnutelný problém. Analogicky, zatímco je nemožné předpovědět, v jakém věku určitý člověk zemře, můžeme říct s jistotou, že v průmyslových zemích je průměrná délka života okolo 75 let."

1 0
možnosti

Kremlik

9. 2. 2012 16:42
Lockwood

Pane Polach, ja jsem ten Lockwooduv clanek, kde tvrdi, ze trend slunce a telot je opacny, cetl. Je to neskutecny blabol. Lockwood zcela opomiji tepelnou setrvacnost oceanu. Stejne jako vy - experte - asi nechape - co thermal intertia je. A divi se, ze kdyz skonci rust slunecni cinnosti, ze se muze jeste par let oteplovat. Hihi. Vy si myslite, ze kdyz vypnete oheň pod hrncem, ze se voda prestane okamzite varit? Udelejte si laskave pokus, az si budete delat caj. Jestlize Slunecni cinnost stoupne na nejakou hladinu, pozemsky system se musi na tu hladinu dotahnout. Drive ci pozdeji.

1 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 17:37
Re: Lockwood

Zajímavé, nejprve pomoci Lockwooda argumentujete, že se zvyšovala sluneční aktivita a teď zas tvrdíte, že je to blábol. Na tom je pěkně vidět, jak dokážete zastávat vzájemně si protiřečící názory, jen abyste si moh udržet svou víru. Každopádně váš názor, že je dotyčná studie blábol, je pro mě vcelku irelevantní, protože mě zajímá, co se píše v recenzovaných vědeckých časopise a v těch se jaksi žádný z vašich výtvorů nenachází.

Mimochodem, když to vezmem logicky, tak pokud se podle vás otepluje posledních 30 let díky oceánům, tak ty by se měly naopak ochlazovat, když předávají svoje teplo do atmosféry. Jenže oceány se oteplují taky, viz třeba:

http://oceans.pmel.noaa.gov/

Takže se otepluje atmosféra i oceány, přestože sluneční aktivita klesá. Uznáváte alespoň zákon zachování energie, když už neuznáváte vědce a vědu?

0 0
možnosti

VyMeTaky

9. 2. 2012 14:48
Romane,

můžeš nám sdělit, jak rozsáhlé máš vzdělání? Můžeš nám vyvrátit ty řeči o tom, že jsi jen vědychtivý diletant, jak o tom píše Antonín, topič v 8:23???

1 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 14:55
Re: Romane,

Nic ti sdělovat nebudu. A navíc je to úplně jedno, protože ke každému svému tvrzení uvádím odkazy na studie od lidí, kteří jsou na rozdíl od Kremlíka profesionální klimatologové, co pracují ve vážených institucích.

0 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 8:59
...

Jinak Kremlíkova reakce na jeho diskuzním foru je typická:

"Lockwood

si muze lezti alarmistum do zadnice, jak chce, aby si nepokazil karieru. Ale

jeho vlastni data (haha) ho usvedcuji! Neni vetsiho poteseni, nez alarmisty

uvedcit jejich vlastnimi daty..."  Kremlík od oka zhodnotí jeden 13 let starý graf, ignoruje, co  k němu říká samotný autor toho grafu, ignoruje to, že asi 30 let do jeho teorie vůbec nesedí a má jasno, že za oteplování může Slunce. Přesně jak psal klimatolog Metelka, Kremlík dělá vědu podle oka.

0 0
možnosti

Světlonoš_v03

9. 2. 2012 10:10
Re: ...

Kremlík hlavně netuší, jak se věda dělá. Vždyť je to historik překladatel, exaktní přírodní vědu nestudoval, matematiku neovládá, vědecký článek nikdy nenapsal. Kdo nemá Ph.D. v přírodovědném oboru tak trpí syndromem blátívého myšlení (muddy thinking) a myslí si, že dojmy a předsudky lze vydávat za argumenty. tito lidé nechápou, že věda nestojí na dojmech, ale na kvantitativních důkazech vycházejících z empirických dat. Feynman dokonce dělí lidi na dvě kultury, na ty schopné exaktně myslet a na ty neschopné

http://inside.mines.edu/~dwu/classes/CH351/general/feynman_quote.html

0 0
možnosti

Roman01

9. 2. 2012 8:12
...

Ještě komentář k příspěvku pana Kremlíka  "A pak od 70.let do 90.let stoupala stejne jako teploty!!! Poslednich 10 let slunce pokleslo, ale teploty jen stagnuji, misto aby prudce klesaly - na hodnoceni je ale 10 let moc kratka doba. "

Nejedná se o žádných 10 let, sluneční aktivita klesala od 80. let a nikdy se nevrátila k původním hodnotám, jak je pěkně vidět v těch studiích, ale např. i v tomhle grafu:

http://www.skepticalscience.com/solar-activity-sunspots-global-warming.htm

Takže těch posledních 30 let vám tam hapruje, ať se vám to líbí nebo ne..

0 0
možnosti

Antonín, topič

9. 2. 2012 8:23
Re: ...

:-) Škoda, že jste jenom vědychtivý diletant. Být to jinak, třeba byste z teorie systémů znal pojem setrvačnost, zpětná vazba a tak podobně, takže byste takové diletantské závěry nejenom nezveřejňoval, ale možná byste k nim ani nedošel.

0 0
možnosti

Neznám špinavé peníze

9. 2. 2012 2:28
Kremlík neotvírá diskuze

tak jsem se ho na jeho fóru zeptal, kdy naposledy viděl blankytně až indigově modrou oblohu s normálními, bílými oblaky. Neodpověděl, nemůže, protože běžný obrázek oblohy v poslední době  je jakási modrostříbrná v jasných dnech či mléčná a zatažená zvláštním závojem, z kterého neprší. Pan Kremlík ale možná nemůže odpovědět, protože si prostě indigově modrou oblohu nepamatuje nebo svou vědu provozuje jen prostřednictvím monitoru.

0 0
možnosti

Rodnok

9. 2. 2012 8:17
Re: Kremlík neotvírá diskuze

No, chemtrails je stejný blábol jako ty Kremlíkovy, ale nazvat článek "kdo se bojí diskuse o GO" a neotevřít pod ním diskusi, to dokáže opravdu jen Kremlík :). Soudruzi na to měli dialektiku, aby si tyhle věci ideově vysvětlili, co má Kremlík?

0 0
možnosti

iluminat

8. 2. 2012 21:13
a mimochodem, vybuch Mt. Tambora nebo Krakatoa zavinil

GLOBALNI zimu i v lete, snezilo. A to co prumysl a auta vyrobi (pollution) za rok je jen mala castka co treba Mt. Tambora (zacatek 19.stoleti, ) za par dni, cili teoreticky by se diky lidske cinosti melo ochlazovat. Ale bohuzel na poruceni vetru desti jsme jen mraveneckove na velke planete. A predpoved pocasi neumi moc nikdo, zatim, tak mozna na dva-tri dni.  A s vyhradama. Takze dohadovat se o tom je jako kdyz se dve vsi hadaji ci hlava to je  kdo zavinil  drbani te hlavy

4 0
možnosti

Neznám špinavé peníze

9. 2. 2012 2:44
Re: a mimochodem, vybuch Mt. Tambora nebo Krakatoa zavinil

Tak to se tedy, vážený pane, velice mýlíte. Jen v CO2 vyprodukuje lidstvo ročně cca 27 miliard tun, což je 130x víc, než kolik jej vyprodukuje ROČNÍ globální sopečná činnost. Tambora i Krakatoa byla jen škytnutí, jenže to, co popisujete, zvládnou jen sopky - vyhodit oxidy síry až do stratosféry, kde pak dlouhou dobu brání pronikání slunečního svitu, neb neklesají snadno dolů. Produkce oxidů síry na zemském povrchu spalováním toto nedokáže a takto vyprodukovaný plyn je následně srážkami splaven na Zemi. Pro zajímavost, každý člověk svým dýcháním vyprodukuje ročně zhruba 250 kg CO2, což při 7 miliardách lidí činí 1,75 miliardy tun CO2.

0 0
možnosti

iluminat

8. 2. 2012 21:09
aby bylo oteplovaniGLOBALNI, tak by muselo byt na cele

zemekouli, to znamena, gloabalni. ze ted jsou mrazy na prakticky CELE severni polokouli, dole je leto, to asi to globalni oteplovani. Co se z ledu da vycist je stara pravda - pocasi se meni, a to davno pred tim nezli jsme zacali uzivat ohnicky, a prumysl zacal tak vcera.

2 0
možnosti

Emiliano Zapata

8. 2. 2012 21:35
Re: aby bylo oteplovaniGLOBALNI, tak by muselo byt na cele

Představ si, že NASA to dokáže změřit velmi přesně a v krátkém časovém okamžiku.

0 0
možnosti

kareldrabek.blog.idnes.cz

8. 2. 2012 20:47
Dlouhodobý trend je ochlazování

http://www.seafriends.org.nz/issues/global/VostokTemp0-420000_BP.gif

ukazuje teploty v Antarktidě. U nás kolísaly teploty podobně - ještě v poslední době meziledové jsme tu měli lotosy a další teplomilnou flóru, podobné je to u živočichů. Nejchladnější meziledová doba je ta současná (i když vezmeme v úvahu klimatické optimum s vyššími teplotami). Stejně tak chlad v ledových dobách se postupně zvětšuje.

Poznamenávám, že současné oteplování na grafu není v tomto měřítku vůbec vidět.

3 0
možnosti

Rodnok

8. 2. 2012 20:50
Re: Dlouhodobý trend je ochlazování

Jo, přesně jak jsem psal dole... Drábek nechápe, že vrty z ledovců už z principu nemohou ukazovat současné oteplování. Ne kvůli měřítku... To jsou holt tihle myslitelé z bulvárního blogu...

0 0
možnosti