Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobrý den pane Polachu . Toto je video mého známého ateisty,     http://www.youtube.com/watch?v=21cYEDzrKp4

snaží se tam dokládat tepelný vliv na rotaci kolečka, ale zvolil chybnou metodiku a testem doložil, že mu kolečko u teplých nádob nerotuje pomocí teplých nádob, ale jím způsobovaným vzdušným proudům v místnosti. Viz : Podle fyzika Pekárka dochází k momentu krutu a tedy i pohybu vzduchu tepelnou výměnou, díky rozdílnosti teplot dlaně a menší intenzity tepla u prstů. Vzdušný proud, který stoupá se částečně vychýlí ke straně méně intenzivnější tepelné výměny a tím působí nerovnoměrně na překážku, kde jsou různě rozmístěné zuby a tak dojde k fyzickému záběru za ně a tedy momentu krutu . Tedy pokus, který má evokovat působení povrchu , tvaru a rozdílných teplot ruky by měl takto být proveden, aby byla teorie o momentu krutu potvrzena . Zde je zásadní chyba , hrnek evokující prsty má 34 'C což je větší teplota než ostatních hrnků evokujících dlaň. Kolečko by mělo rotovat zleva doprava , ke straně menší tepelné výměny . Rotuje opačně k větší !

0 0
možnosti
Foto

http://www.youtube.com/user/egelywheel

Slávek má tři videa s teplými nádoby a všude je vidět patrná reakce kolečka na vzdušné proudění vyvolané pohyby nádob a jeho samého a také přímým kontaktem s kolečkem, kolečko při záběru zakolísá ! Z rukou nic nevane, aby to způsobilo takovou ráznou reakci a tepelná výměna probíhá do všech stran , tam kde je vzduch chladnější , nikoliv jen jedním směrem, tak aby mohla pohánět kolečko. K momentu krutu a ustálení působení pohybu vzduchu jedním směrem rozhodně nedochází. Kolísání kolečka tam být rozhodně nemá, stejně tak i veškeré pohyby testujícího a testovaných objektů !

0 0
možnosti
Foto

http://www.youtube.com/watch?v=S2ryAHrt2fY&list=PLDCC0B04FECFF48F8&index=15…………………Zde je kolečko stíněno vnějším vzdušným a tepelným vlivům. Pokud by šlo o statickou elektřinu / otřenou ruku mého kamaráda o umělý materiál / byl bych schopný navodit tuto oscilaci taktéž. Nepohnul jsem s tím!

a zde točím kolečko u třech teplých skleniček , tepelná výměna jej neroztočí !

http://www.youtube.com/watch?v=3HCTau91Nr4

3 videa Slávka znám, kupovali jsme si kolečko současně a psali jsme si toho opravdu hodně . To není podstatné, důležité je jak videa točil a co točil ? K nějakému společnému závěru jsme dospěli, ale není na mne, abych to tu ventiloval. Přímo k jeho videu je to stejné jako v té digestoři v SZÚ.

Od 0:00 do 0:06 kolečko u papírové stěny za kterou jsou teplé hrnky stojí, poté Slávek srovnává hrnky a strčí do papírové stěny a drkne do kolečka. Kolečko začne rotovat, dále se pohybuje, rukou měří teploty a přibližuje se, aby změnil směr rotace . Papírová stěna zachycuje a svádí směr proudění vzduchu takto Slávkem vyvolávaného. Proto když kolečko rotuje v opačném směru a tento uměle vyvolaný záběr přestane převládat , kolečko se vrátí k původní rotaci která je stále vyvolávána, klidně i ze dvou metrů, pohybem v místnosti. K zpochybnění stačí použít větší box , strčit tam ruku utěsnit průchod a pozorovat, kolečko se roztočí i bez možných vnějších stimulů . Následně tam vložíte teplé tři sklenice, logicky pokud působí v uzavřeném boxu tepelná výměna vyvolaná rukou musí to samé způsobit i teplé sklenice s přibližnou hodnotou tělesné teploty . Video výše dokazuje, že se kolečko netočí ani v otevřeném prostoru, protože jsem se nehýbal a točil jsem s klidové pozice sklenic i kolečka . Kolečko roztočené vzdušným prouděním zareaguje zakolísáním při fyzickém záběru za jeho část ozubení, kudy proudí vzduch. U ruky tento pohyb kolečka není a není ani u mých videí !

0 0
možnosti
Foto

Egely wheel

http://www.youtube.com/watch?v=3HCTau91Nr4

Kolečko EW bylo testováno v digestoři v SZÚ přede mnou, v této digestoři bylo odvětrání do komína. Přiložený teplý předmět , v tomto případě tři sklenice s teplou vodou ( nikdy kolečko neroztočí ), v digestoři se kolečko roztočilo, ale protože se točilo ještě jedno kolečko zapomenuté opodál , upozornil jsem, že tam musí probíhat vzdušný tah. Kolečko jsem tedy položil za hradbu sklenic, tak aby stálo dál od vstupu do komína a již se netočilo, nezakryté kolečko se točilo dál. Tuto zkušenost si může každý ověřit a zjistit jaké síly působí či nepůsobí. Mention prokázaný byl, skeptici a akademici viděli v 80 letech v PEL pod VŠCHT, že se lopatky Crookesova mlýnku u zapálené svíčky zastavily a stály u vlivu působení testované osoby ( uvedeno i na ČEPES ) . To my potvrdil i tehdejší hlavní představitel fyzikálního ústavu . To, že tvrdí, že při výrobě mlýnku zůstane v baňce malé procento kyslíku ve vakuu a to se v určitý moment prohřeje a tak se rozpoloží rovnoměrně před bílou i černou stranou lopatky což jej zastaví se dá lehce ověřit . Testovaná paní to prý znala a zneužila . ALE !!!! Na mlýnek může svítit svíčka, žárovka, slunce celý den a stále se lopatky točí . Nikde jsem zprávu o obsahu vzduchu v testovaném mlýnku nenašel a ani oponentní studii , proti panu Kahudovi . Tady nejde o žádné konspirace, ale o konkrétní data, které si každý může ověřit sám .

Egely také prokazoval a publikoval pod hlavičkou tamní akademie ne, že ne !

http://www.scribd.com/doc/78232329/Egely-Experimental-Investigation-of-Biologically-Induced-Energy-Transport-Anomalies-1986-91p

Na stránkách Psychoenergetické laboratoře je celá anabáze podivných praktik dřívější vědecké nomenklatury a diskriminace. http://www.cepes.cz/?s=franti%C5%A1ek+kahuda&search=Hledat

0 0
možnosti
Foto

J77a91n 43R64ý85z39n74a84r

19. 7. 2013 20:45

Člověk je jistě tvor racionální, ale také má plnohodnotnou intuitivní složku. Tato intuitivní složka již od starověku vadí všem, oficiálním křesťanským církvím.

Tak co kdyby ateističtí realisté začali uvažovat o tom, co nám tato intuitivní složka osobnosti umožňuje?

0 0
možnosti
Foto

J72a16n 72R11ý89z30n24a30r

19. 7. 2013 20:42

Pane Polach a co emoční pole - existuje anebo neexistuje? Můžeme mluvit o emocích jako o energii anebo nemůžeme?

0 0
možnosti
Foto

J39a10n 50R51ý28z24n68a56r

19. 7. 2013 20:41

Čchi je nepřeložitelný pojem z taoistické filozofie. Překládat jej slovem energie je silně zavádějící. Lidé, kteří ví o co jde,mluví cca půl hodiny, když se nám zápaďanům snaží vysvětlit obsah a význam tohoto pojmu.

Důkazem správnosti taoistické filozofie bytí je fungující čínská medicína. Grygarovi katolicko-ateističtí Skeptici mohou říkat co chtějí, ale pokud čínskou medicínu s jejími meridiány, akupunkturou a pod uznává Světová zdravotnická organizace, tak by se nemuseli ztrapňovat.

0 0
možnosti

Vidím, že s panem Kratochvílem se neshodnem, tak jen poslední poznámka. Interpretace Sysifa je logická, je v souladu se všemi provedenými experimenty a s ověřenými fyzikálními zákony. Pan Kratochvíl ji ničím nevyvrátil a navíc se odvolává na nějaký neznámý fyzikální princip, který jak jsem už psal v článku, nemůže existovat a nemůže působit na předměty v běžném lidském měřítku. Působení vzduchu ani tepla na videu nelze vidět - teplo i vzduch jsou neviditelné, těžko tedy mohl pan Kratochvíl vyvrátit, že na kolečko nepůsobí. To, že teplo vycházející z ruky působí určitým směrem, připadá divné jen a pouze panu Kratochvílovi, mi příjde naprosto logické. Je jasné, že dlan má větší povrch a tedy z ní vychází víc tepla, než z prstů, které jsou menší. Takže když ruku správně natočíte, kolečko se roztočí. A protože to záleží na správném natočení a nasměrování ruky, je zároven jasné, proč mu to nefunguje s hrnky a s gumovou rukavicí. Zkrátka se mu ji nepodařilo natočit úplně stejným způsobem jako ruku a hrnek navíc není asymetrický jako ruka. Jinými slovy, podle mě jsou pokusy typickou ukázkou, jak se člověk může honit za fata morganou, Historie je plná případů lidí, kteří si mysleli, že objevili nějaké perpetuum mobile, viz studená fůze. A takoví lidé si to nedají vyvrátit, pořádají svoje vlastní konference, kde si hrají na vědce. Já osobně nemám čas, abych každému vyvracel jeho geniální vynálezy, takže se jdu radši věnovat užitěčnějším věcem :)

0 0
možnosti
Foto

já jsem nepsal svůj příspěvek, k tomu, aby jsme se shodli, ale ke společné debatě !  Napsal jsem svůj názor, za kterým si stojím a nezajímá mne hodnocení pohnutek a váš předsuzující komentář k mému počínání. Kde se bere vaše arogance ? S tím, že teplo ruky nestihne k plastové stěně ani dojít díky tomu, že se ochlazuje vnější masou vzduchu a že plast je tepelným izolantem, zvláště tato potravinová dóza , už zde nic neuděláme . Už vůbec vědecky nevysvětlíme proč by případné teplo šířící se ze sálající ruky vně nádoby mělo ze symetrické stěny plastové nádoby pohybovat vnitřním vzduchem po směru rotace od dlaně k prstům ,  proč ne naopak ? Uvnitř žádný tvar ruky nepůsobí ! Co se týká tepla šířícího se u ruky , je nesmysl to co tady tvrdíte a odporuje to termodynamickým zákonům . Vzduch se nepohybuje tam kam mu ukazují prsty, :-) nebo kam mu velí interpretace , ale tam kam se šíří teplo , teplo se šíří k chladnějším místům a na jeho místo postupuje vzduch chladnější , to se se děje u kolečka z obou možných směrů rotace . Teorie skeptiků je naprosto nesmyslná . V kontextu roztočení kolečka v nádobě už zcela zpochybněna . Teplo se v uzavřeném prostoru šíří a prohřeje vnitřní vzduch , ustává tak jeho pohyb, takže i kdyby nějaké procento s kmitající ruky prošlo tepelným plastovým izolantem ke kolečku , vnitřní teploty se rychle vyrovnají a kolečko nebude rozhodně ze zvyšující tendencí takto na ruce reagovat ! Každý kdo si vytvoří papírový mlýnek na jehle a strčí jej do nádoby , roztočil by jej a to platí i u kolečka. Navzdory vašemu tvrzení se tak neděje ! A nikdo nikdy toto vědecky neprokázal . Není pravda, že byly dělány pokusy , tak jak tvrdíte . Nikdo nic takového nedělal , ani spolek Sisyfos a ani James Randi či zahraniční skeptici. Všichni fabulují z vašimi odmítnutými hrnky , které považují za důkaz tepelného vlivu ruky . Je zajímavé že se kolečko u předmětů přiložených s pozice a tvaru ruky nikdy netočí ! To co tvrdíte je lež a bohužel jste se ji nechal zmanipulovat

0 0
možnosti
Foto

R^ líbí...a poslední věta o iracionalitě to jen vylepšila

0 0
možnosti

Pane Kratochvíl,

základní tvrzení skeptiků jste nijak nevyvrátil. Cituju:

"Kontaktem s povrchem ruky živého člověka se vzduch zahřívá, stoupá vzhůru, na jeho místo postupuje neohřátý vzduch z okolí a nesymetrický tvar ruky pozmění proudění tak, že obsahuje i složku tečnou ke kolečku. Ta zasáhne část obvodu kolečka a roztočí ho."

Vaše tvrzení, že kolečko nemůže roztočit teplý vzduch od ruky jste zase nijak nevyvrátil. Tvrzení ,že "tyto protichůdné proudy vzduchu znemožňují převládnutí jeden druhého" považuju za nesmysl. Ruka prostě a jednoduše je asymetrická, takže i vzduch od ní proudí nerovnoměrně a tím pádem v jednom směru působí víc než v druhém. Když ruku správně natočíte, tak se kolečko roztočí. Znovu opakuju, udělejte takový experiment ve vakuu, třeba ve spolupráci s některou profesionální vědeckou laboratoří a uvidíte, že se kolečko hýbat nebude..je to úplně jednoduché

0 0
možnosti
Foto

Skeptičtí fyzici mi sdělili, že pokud kolečko roztočím v uzavřené nádobě, přesvědčím je! Video jsem jim sdílel a o dalším se jedná. Dostal jsem doporučení na výzvu Belgických skeptiků. Svůj názor k této výzvě jsem zde vyjádřil. Hovořili jsem společně o tepelném vlivu, uvnitř nádoby je značně omezena tepelná výměna a pohyb kolečka teplotou ruky skrze plastový tepelný izolant je podle nich nemožný a má to logiku, protože by kolečko roztočil každý! Ruka neuzavírá tepelný systém, tak aby se dalo říci jakým směrem bude vzduch proudit . Proč by mělo převládnout vždy u přiložené ruky proudění od dlaně k prstům, proč ne opačně ? Všude kolem je chladnější masa vzduchu a teorie o asymetričnosti padá s tím, že kolečko roztočím  u hrotu prstu, kolene a lokte. Není třeba tvaru ruky a obepnutí kolečka k vedení vzduchu! . Proto  kolečko u teplých předmětů jako je gumová rukavice naplněná teplou vodou sebou nerozhodně škube, díky protichůdným chladnějším proudům vzduchu od konce prstů a od hrotu dlaně z otevřeného prostoru ! Není důvod, aby vzduch proudil jen od dlaně k prstům, tak aby poháněl kolečko. Pokud jste viděl video, kde odeberu ze šesti teplých hrnků tři , nemůžete tvrdit, že tepelná výměna stěn hrnků se vzduchem, s kolečkem z pozice přiložení ruky může usměrnit vzdušný proud, tak aby poháněl kolečko, protože se kolečko v ten moment odebrání zastaví a již nerotuje! . Teplo se jen šíří neusměrněně k chladnějším vrstvám vzduchu , pokud nemá překážku o kterou by se pohybující vzduch usměrnil. Ruka a její tvar neuzavírá, tak jako 6 hrnků prostor, aby mohl vzduch proudit po směru možné rotace kolečka . K moment krutu kolečka, kdy prochází prohřátý stoupající vzduch kolem zubů kolečka s pozice a tvaru ruky u neživých předmětů nedochází . Kolečko nereaguje na tři teplé hrnky, dvě přiložené žehličky přiložené do L, gumovou rukavici,která věrně opisuje tvar ruky i možné teploty, ani na tři hrnky s rozdílnou teplotou !

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS