Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Na závěr zdůrazňuju, že nejsem proti očkování. Sám jsem již byl očkován. S přibývajícím věkem a pokud navíc například trpíte například obezitou a dosud jste covid neprodělali, tak vakcína rozhodně má smysl.

Zdroj: https://polach.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=773822

--------------------

Vaše tvrzení vyplývá z dlouhodobých výzkumů a statistik? Pokud ne, jde jen o Váš názor. Vyvedu Vás, pane autore, z omylu. Náš léčitel Břetislav Kafka (viz Wikipedie) totiž ve svých dílech tvrdí, že lidské tělo je malý zázrak. Do čtvrt hodiny totiž vyrobí takové obranné látky, jaké nevyrobí ani tým vědců.

0 0
možnosti
Foto

Očkování vyjde levněji. Protilátky byste musel prokazovat opakovaně (cca 420,- Kč za jeden test), očkování ukončíte 1 nebo 2 dávkami (dle typu), maximálně se u některých přidá 3. dávka. Cena jedné dávky vakcíny od Pfizeru by se měla pohybovat po přepočtech kolem 315 Kč. Dávka vakcíny od Moderny by měla stát cca 387 Kč a jedna dávka vakcíny od Astra Zeneca kolem 47 Kč. U Sanofi bude cena cca 198 Kč a u CureVac cca 10 EUR.

2 0
možnosti

Když očkování nemusí prokazovat protilátky, tak proč by lidé s covidem měli prokazovat protilátky?

5 0
možnosti

P35a67v25e73l 86V13é82b24r

2. 8. 2021 12:56

Protilátky po covidu jsou sice účinné přinejmenším stejně jako očkování, ale nepřinášejí covidový zisk, naopak jej snižují. Proto budou těmi u koryta bagatelizovány a opomíjeny. Ani bych se nedivil, kdyby byly prohlášeny přímo za škodící...

4 1
možnosti
Foto

Vydělá se na jejich opakovaném vyšetřování, jelikož hladina se průběžně mění.

0 0
možnosti

Článků tohoto typu je poskrovnu. Vymyká se současnému trendu brutálního rozdělení a agresivního prosazování čehokoliv. Ohledně čínské chřipky jsou články buď fanaticky pro očkování nebo fanaticky proti.

Díky za jeden z mála racionálních pohledů.

10 0
možnosti

Od samého začátku tvrdím, že místo termínu "očkovaný" se má používat termín "imunizovaný".

Pokud si opravdu stojíte za tím, co píšete (nemám důvod o tom pochybovat), pak je to na trestní oznámení na neznámého pachatele pro zneužití pravomoci veřejného činitele a omezování osobní svobody.

2 0
možnosti
Foto

Njn, jenže očkovaný ještě nenznamená imunizovaný - to byste musel každého opakovaně kontrolovat, jak je na tom.

0 0
možnosti
Foto

Perfektní a perfektně ozdrojovaný článek R^ Mimochodem podle této studie SMIS (Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků) mělo 99,6 % IgG pozitivních osob neutralizační protilátky:

https://zuova.cz/Home/Clanek/protilatky-po-prodelane-infekci-poskytuji-dostatecnou-a-dlouhodobou-ochranu-proti-onemocneni-covid-19

7 0
možnosti

Na tzv. výzkum. studie je třeba si dát pozor, některé byly narychlo zpracovány jako propaganda očkování. Poslední švýcarská studie shrnula poznatky ze světa dle ověřených úředních čísel: v USA se za čtyři letoš. měsíce nakazilo přes 10 000 očkovaných, 10 % z nich bylo hospitalizováno, 2 % zemřela. Izrael z prvního červencového týdne: z nově zachycených infikovaných během týdne bylo 55 % očkovaných (z 90 % měli deltu, čili vakcíny nejsou moc účinné proti novým podobám viru). Výzkum protilátek u neočkovaných, ale uzdravených z covid-19 je nejvěrohodnější v SRN, Rakousku, Švýcarsku, Švédsku aj.: ochrana uzdravených je komplexnější a trvalejší přes 12 měsíců, u většiny z nich funguje buněčná imunita i proti novým formám viru, oproti úředně hlášenému počtu infikovaných (a uzdravených) jsou protilátky v populaci ve skutečnosti násobně vyšší. Už letos v březnu mělo protilátky v různých evrop. zemích nejméně 25 % obyvatelstva, nyní už to bude vyšší počet (švýcar. kanton Freiburg spolu s očkovanými přes 73 % populace), na podzim se počítá s dalším přírůstkem těch uzdravených z covidu.

0 0
možnosti
Foto

On k tomu stačí i obyčejný selský rozum. Co může vytvořit lepší imunitu, než infekce virem? Vakcína je a vždycky bude svým způsobem náhražkou.

Je také zajímavé, jak se vyvíjejí názory expertů, kteří v počátcích epidemie covidu tvrdili, že prodělání nemoci chrání jen měsíc...pak dva....pak tři....pak půl roku, nyní už tři čvrti....

Covid jsem prodělal, v listopadu to bude rok. Chci si zajít v té době k lékaři a nechat si udělat test na protilátky, jsem přesvědčen, že je budu mít v dostatečné výši.

7 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..