Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LS

Jak je možné, že tato podpora ruských válečných sil má takovou karmu?

9 1
možnosti
Foto

To je právě výsledek působení té ruské páté kolony, oněch zakázaných serverů a ruské hybridní války. Tady je vidět, jak lze prohrávat. Ti karmovači si své vymyté mozky samozřejmě neuvědomí a budou bránit svobodu lži až do roztrhání těla.

13 0
možnosti
JL

Rekl bych, ze nejde o stret dobro-zlo. Zcela nesporne je, kdo prekrocil r-u statni hranice. Tedy kdo je agresor. Autorovi to asi jasne neni. Kdo vydal rozkaz k prepadeni a okupaci Ukrajiny. Byl to Putin se svymi sny o obnove Ruska v jeho hranicich pred rokem 1914. Autor uvadi cas zacatku rusko-ukrajinskeho sporu rok 2014. Ve skutecnostizacal uz v lednu 1918 kdy vyhlasila Ukrajina nezavislost. Lenin sliboval "pravo na sebeurceni az do sameho odtrzeni". Jen se tak stalo uz bolsani vpadli na Ukrajinu. Nasledovaly umele hladomory a likvidace "kulaku" atd. Odboj ukrajincu,jak proti nemeckym tak po r. 1945,tak proti okupantum sovetskym az do roku 1952 az do absolutniho porobeni.

Problem soucasny zacal az za carstvi Putinova. Zejmena kdyz v r. 2008 ukrajinsky Juscenko a gruzinsky Sakasvilli podali prihlasky do NATO. To vyvolalo Putinuv hnev, to ze by se mohly tyto zeme dostat pod ochranu NATA.

Samozrejme, ze ma autor pravdu v tom, ze zlo pachaji obe strany, ale unika mu, ze to za moznost zlo pachat, je zodpovedny jednoznacne agresor a tim je Putin!

14 0
možnosti
MB

M11i49l38a79n 28B75í84l43e43k

19. 4. 2022 17:08

Ano, i bývalý prominentní Putinův ideolog a poradce Vladislav Surkov se před současnou ruskou agresí netajil tím, že se musí odčinit "nestydatý mír" z roku 1918, protože Rusku je v jeho hranicích "těsno, nudně a trapně".

6 0
možnosti
Foto

I kdybych přečetl 100 takových článků hned za sebou, stejně je pro mě nepřítel míru Rusák a ne Ukrajinec. Váš článek mi připomněl vtip, který končí slovy - "... a vy zase bijete černochy!"

13 1
možnosti
PC

Vyvážený pohled na věc (nejen co se války na Ukrajině týká) se dnes nenosí. A nenosil se nikdy, pokud nebyla pevná, v reále plně praktikovaná svoboda slova a tisku, a lidem byly tudíž podávány jen jednostranné informace. Kdo hledá informace za účelem co nejobjektivnějšího posouzení situace, t.j. nejen z povolených zdrojů, je označován za proruského a proputinovského trolla. Dříve tomu bylo přesně tak, jen v opačném gardu.

Mnoho zahraničních zpravodajství (západních i východních) podává vcelku vyvážené informace, ale je třeba si je samostatně vyhledat a pak porovnávat. Válka byla, je a bude vždy to nejhorší, co může lidstvo potkat. Nikdy není vedená v zájmu běžných lidí - ale jsou to právě běžní, nevinní lidé, kteří na ni pokaždé tvrdě doplatí.

Vám karma R^

8 9
možnosti
Foto

Máte pravdu, že ruská agrese není vedena v zájmu ruských občanů. A v zajmu koho je tedy vedena?

14 0
možnosti
JR

J14a50n 52R41á13ž

19. 4. 2022 15:31

Ač tvrdím, že ruský vpád na severozápad Ukrajiny byla naprostá pitomost, vojenská i politická a zvěrstva tam páchaná ruskými vojsky jsou neomluvitelná, přesto souhlasím s názorem, že ani na tuto válku se nemůže hledět jen zkreslující černobílou optikou.

6 1
možnosti
Foto

Tak zkuste něco nečernobílého napsat.

Myslíte třeba, že když mě někdo praští a já mu to vrátím, že jsem hrubý násilník? ;-D

10 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
12 0
možnosti
RP

To je otázka, jestli ukrajinské vrchní velení nevědělo, že jejich armáda útočí 8 let na civilní cíle. Pozorovatelé z OSCE o tom vydávali denní reporty.

1 6
možnosti
JH

Znám jednu Ukrajinku, jejíž dva více jak padesátiletí strýcové z Charkova, bojují v domobraně. Na Ukrajině se narodili, byli v ruské!! armádě, ale do 25.2. nikdy neuměli a nemluvili ukrajinsky. Nepotřebovali to. 25.2. si sehnali učebnice ukrajinštiny a začali mluvit pouze ukrajinsky. To je jeden z výsledků denacifikace.

11 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
5 0
možnosti
Foto

Silene je, pokud sami Ukrajinci/Azov/armada se chovaji stejne nebo hure nez Rusaci ke svym vlastnim obcanum. Nebylo by to vsak v historii poprve.

Nase zpravy v CT jsou prebirany od valcici Ukrajiny. Takze jednostranna propaganda k minulosti i soucasnosti na Ukrajine. To je celkem logicke.

0 17
možnosti
Foto

Vy jste byla na Ukrajině, že víte jak se chová obklíčený pluk Azov v Marienpolu. Ukrajina je plná zahraničních zpravodajů i od nás. Ti přináší zprávy z Ukrajiny a pak máme satelity, takž i díky jim lehké zjistit, co se na Ukrajině děje,

10 0
možnosti
DK
JR

J35a68n 55R65á29ž

19. 4. 2022 15:33

Že má někdo jiný názor než my, z něho hlupáka rozhodně nedělá.

3 1
možnosti
JZ

Tak podle autorovy logiky ani válka mezi hitlerovským Německem a Stalinovým SSSR nebyla bojem dobra se zlem. :-)

4 0
možnosti
LP

A byla snad ? Nebo kdo byl, podle vás, v té válce zlem a kdo dobrem ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..