Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Hrabě Monte Cristo 2011

31. 12. 2011 15:36
Re: furt to samé

Těžko říci, asi ten králík. Ale já to nepovažuji ani za moc důležité. Mezi mnou a vámi, milý brachy123, je jeden zásadní rozdíl. Zatímco vy máte svého boha (bohyni) SMRT, která je zásadním motorem evoluce, neboli boj o život a strach ze smrti vlastně ten báječný dar života vytvořil. Čili umírání a smrt -tzv. selekce, dle vás, vlastně vytvořil všechno to báječné kolem nás. Já to vidím jinak. Už jen v každodenním životě vidíme, že na smrti a umírání není nic báječného nýbrž stoprocentně negativní jev a to buď když nám zemře někdo blízký či když se náš vlastní život chýlí ke konci. Na proti tomu Bible a Kristus předkládá zcela jiný obrázek a já bych řekl, že tento pohled je i v souladu s naší každodenní zkušeností. A sice, že život je vzácný dar a nikoli jakási záhadná přirozenost a tento dar dává Bůh. Takže vaše selekce-smrt jakožto tvůrkyně a dárkyně všeho živého na této Zemi, mě rozhodně nepřesvědčuje, že za tím vším stojí.

0 0
možnosti
JD

brachy123

31. 12. 2011 18:05
Re: furt to samé

No prave tady ste dali tu odpoved co ukazuje ze o evoluci moc nevite. Selekce tady probehla mezi orlem kteri chytil kralika a mezi tim orlem kteri nechytil kralika. A dale mezi kralikem kteri utek a mezi tim kteri ne. Rychlejsi kralik dostal sanci predat svoje geny dal a rozmnozit se a zit dal. Orel kteri byl schopen chytit toho kralika zvysil svuj fitness a dal muze zit anebo nakrmit sve potomstvo, kym ten kteri neulovil musi hladovet.

Taky vsechno nej do noveho roku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..