Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ME

doufam ze lide jako vy skonci za mrizemi, to co predvadite, je nejen odporne, ale v soucasne situaci i nebezpecne

3 3
možnosti
MS

Těžko soudit jak moc se dá spolehnout na studie v obsahu článku. Pandemie neskončila, každý den se objevují noví nakažení a mrtví a nevypadá to, že by si třeba v Itálii nebo Španělsku tvořili imunitu. Ta inkubační doba je tak dlouhá, že všechny informace ze studie můžou být za týden, nebo dva jiné. Sami vědci tápají jak vyzrát na virus, aniž by poškodili imunitu pacienta. Chřipku člověk zná. Ví, že první tři dny jsou nejhorší, pak se stav zlepšuje. U covidu je to pokus - omyl. A i chřipka se vám může vrátit, takže bych předčasně nejásal, že jsou Číňani, nebo Korejci venku.

1 0
možnosti

Takovým úvahám rozumím, ale zkusím Vám to vysvětlit takto. Pokud se rozjede obyčejná chřipka jen do náznaku lokální epidemie, vždy byla, jsou a budou i přijímána osvědčená protiepidemická opatření. Nezaznamenal jste je, protože nikdy nedosáhla rozsahu velké epidemie a pandemie už vůbec ne. Té bylo dosaženo se španělskou chřipkou. A tady nemáte ani vakcínu, ani lék. A dlouho se nevědělo dost o samotném viru. Třeba v jakém, prostředí a jak dlouho vir přežívá - uveřejněno výzkumníky teprve včera.

3 0
možnosti
Foto

Když už se pouštíte do takových věcí, tak si ujasněte rozdíl mezi pojmy úmrtnost a smrtnost.

1 0
možnosti
RP

To já samozřejmě vím. WHO v podstatě tvrdí, že úmrtnost a smrtnost je u koronaviru v podstatě stejná (protože podle nich není moc nediagnostikovaných nakažených, údajně se Číňanům podařilo skoro všechny odhalit.)

Druhá věc je, že ani novináři to často nerozlišují, takže používáním té smrtnosti jenom lidem blbnou hlavy a šíří paniku. Lidi si pak myslí, že umře 3,4% nakažených.

1 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..