Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiří

29. 11. 2007 15:39
Není pravda, že nefunguje - sice neléčí, ale ekonomicky se

jí daří. Dle souč. ministra se úspěch nemocnice apod. poměřuje ekonomickou prosperitou. Taky si myslím, že čistá voda neléčí. Nebo, z lékárny léčí stejně jak voda z vodovodu či pet lahve. Ale lidé jsou hloupí, platí. Takže homeopati prosperují. Špičková pracoviště občas zápasí s nedostatkem financí, někdy jsou i ztrátová. Homeopatie, přestože si lidé platí sami, tento problém nemá.

Bohuže. takto tržně úspěšná není jen homeopatie, ale i různé nekvalitní levné zboží. Sice šmejdy, ale lidi za levno nakoupí kvanta. V našem osvíceném národě je kupodivu dosti astrologů, šarlatánů a podobných lidí s cirkusovými znalostmi. Za lék se připlatit nechce, za šarlatánův podvod bez potíží vysolí důchodce velké částky. Zaplatit advokátovi je drahé, ale u kartářky dobře vynaložené peníze. Nemyslím, že náš národ je nejvíc nevěřící, věří dost - různým poměrám, šarlatánům, léčitelům, sektám z Indie, Japonska či Číny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..