Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Pravicový svět

2. 5. 2009 23:53
demagogie!

 Domnívám se, že vysvětlujete věci pouze, tak jak se Vám to hodí. Možná je třeba se zamyslet i nad jiným vysvětlením. Myslím, že tato generace či přesněji toto pokolení se dá vysvětlit i generací, která se právě v době Ježíšova života zrodila,a sice generací či pokolením křesťanů! Neslyšíme i jiná podobná vyjádření tohoto druhu, kdy je slovo generace použito na určitou skupinu, soubor věcí či lidí? Generace křesťanů se zrodila příchodem a smrtí Ježíše Krista, do té doby tato generace neexistovala!Další důležitým aspektem Ježíšova kázání je to co se musí ještě všechno stát,tedy na rozdíl všeobecného očekávání a očekávání Ježíšových učedníků,tedy že Boží království přijde ihned s příchodem Mesiáše.Ježíš jasně říká, že v posledních dnech budou ještě války hladomory, zemětřesení apod.  Podle mě tyto poslední dny nejsou nějakým krátkým časovým výsekem minulých dvou tisíciletích, nýbrž právě ty tisíciletí a další čas až do příchodu Krista jsou poslední dny, bez ohledu na to kdy se tak stane.

0 0
možnosti
PS

Pravicový svět

3. 5. 2009 0:06
Re: demagogie!

Jisté je to že při jeho příchodu tato generace křesťanů neboli křesťané rozhodně nepomine, čili budou na Zemi v době jeho příchodu. Je třeba si povšimnout kontextu dalších veršů neboť Ježíš jednak říká, že máme být ostražití protože nevíme kdy náš Pán přijde, ale to ve své podstatě znamená, že život dle přikázání Ježíše máme vést stále a nikoli jen tehdy když víme, že nás za pět let, jeden rok či dva dny čeká odměna! To není poselství Ježíšova života nebo naopak, když budeme vědět, že Ježíš přijde za 500 let tak si ještě můžeme krást, lhát, zabíjet a podvádět neboť je ještě čas? Nikoli!! Tak to opravdu nestojí, máme být připravení na války, nemoci a jiné katastrofy v lidských dějinách, ale být připraveni na příchod Pána, znamená především milovat Boha a bližního svého bez ohledu na to kdy Ježíš přijde! Tak aby nás shledal, pak nám totiž Vaše filozofické argumenty již moc nepomohou.   V

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..