Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJH

Rob J.H.

6. 1. 2010 14:28
aspoň že tak

Skutečněj průšvih by bylo, kdyby se klima začalo globálně ochlazovat, což se klidně může stát. Zemědělství by bylo na huntě a už vidím, jak banda kecalů někde z Kodaně nebo mezinárodního panelu zastaví hladomory. Nebo ten kravál ohledně tání horských ledovců - no a co? Představte si opak, že by ledovce naopak začaly narůstat - ještě relativně nedávno pokrývaly většinu severní evropy i část našeho území. A stát se to může, protože v historii země mnohokrát se měnící globální klima obvykle svoje záměry nekonzultuje s Al Gorem, dokonce ani s tátou všeho světového dobra Obamou. Zaplať pánbůh za oteplování.

0 0
možnosti
MT

tuccy

6. 1. 2010 14:18
Jo jaká je

ta "správná" teplota Země a "správná" koncentrace CO2? Pokud "ta, co byla v roce 1850", proč? Proč ne třeba ta, co byla v r. 1300?

0 0
možnosti
RJ

molok

6. 1. 2010 14:32
Re: Jo jaká je

správná teplota Země neexistuje, existuje ideální teplota Země pro dlouhodbé fungovaní člověka na této planetě v jeho současné podobě. Měla by být modelovatelná situace, zda je to teplota současná, nebo o 2 stupnně větší či 4 menší. Většina studií říká, že pro ekosystém ve kterém v současnosti člověk žije, bude zvýšení teploty v globálu znamenat zhoršení situace. Možná že těch studií je více, protože je mají oteplovači připravené, protože se narozdíl od popíračů přenesli už přes fázi, že by nevěřili trendu oteplování ...

0 0
možnosti
MT

tuccy

6. 1. 2010 14:12
James Hansen?

Myslíte člověka, co mu byl jako prvnímu "hokejkáři" dokázán podvod? ;-D

0 0
možnosti
RP

Roman01

6. 1. 2010 14:20
Re: James Hansen?

A kdo to dokázal? Kamarádi z hospody? 8-o

0 0
možnosti
A

Amoniak

6. 1. 2010 13:43
No ?

Dejme tomu že ta čísla "dokazující oteplování" nejsou upravená a že opravdu existuje takový trend. Dejme tomu že má příčinnou souvislost s činností člověka.

NO A?

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

6. 1. 2010 13:56
Re: No ?

napíšou ti

že smudíš, čpafku

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

6. 1. 2010 13:13
Sluníčkoje větší síla, než hrstka olysaných opic

0 0
možnosti
RJ

molok

6. 1. 2010 13:18
Re: Sluníčkoje větší síla, než hrstka olysaných opic

To jo, ale přesto ta hrstka olysaných opic dokáže třeba svým chování vymazat z povrchu zemského jedno z největších jezer světa. Chápu, že představivost je omezená a mnozí si sice dokáží přestavit, že jde třeba zničit ekosystém konkrétního rybníka ale bohužel i pro ně má zprávu, že ačkoliv nevidí za horizont, tak i Země je konečná, má určitou velikost a nesnese všechno, je hloupé a najivní se domnívat že lidské působení se zastaví na velikosti jen pro ně rozměrově představitelných celků a že má tudíž jen lokální působení ...

0 0
možnosti
S

Sampis

6. 1. 2010 13:05
Ehm,

já myslím, že chybí v celé kampani to hlavní. První kravina je globální oteplování. Jde o globální změnu klimatu, což sice nezní tak hezky, ale vyjadřuje podstatu. Druhou záležitostí je, že pokud k němu dochází, jaké budou důsledky. Epidemie malárie ve střední evropě? Vzteklina v ČR zatažena migrujícimi šakaly? Další z otázek je, zda tomuto jevu napomáhá člověk svojí čiností.  A v neposlední řadě, jestli je v silách člověka tento trend zastavit. Tzv. popírači GO se točí na první kravině a snaží se dokázat, že se neotepluje a jestli jo, tak jen někde a jestli všude, tak tomu tak bylo vždycky. Jenže zapomínají na ty další otázky.

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

6. 1. 2010 13:08
Re: Ehm,

Jestliže GO je kravina

tak POPÍRAČI GO tuplovaná

0 0
možnosti
BM

Boma

6. 1. 2010 12:17
Teplo

Za 60 let mého života si vzpomínám že zimy byly opravdu poněkud tužší. Byly delší. Sníh napadl dříve a déle vydržel a bylo ho více. To že jsou zimy v této době mírnější je fakt. Nabízí se myšlenka že dříve bylo méně lidí, po 2 svět. válce se udává něco kolem 3 miliard. Tím pádem bylo méně znečišťovatelů. Nebylo tolik aut, nebylo tolik fabrik vypouštějících spoustu splodin. Tropické pralesy se tolik nelikvidovali. A jistě si spousta s vás dovede vzpomenout na další fakta. Toto vše mě přivádí k názoru že oteplování skutečně zde vzniká.

Hezký den

0 0
možnosti
ML

m. l.

6. 1. 2010 12:19
Re: Teplo

Ano, mám stejné vzpomínky. Když jsem byl malé děcko, bylo sněhu po kolena. Teď už ho bývá jen do půl lýtek.

0 0
možnosti
P

pesimista

6. 1. 2010 11:41
Důkazy o globálním oteplování sežral pes?

tvrdí poularizační web osel.cz - velice zajímavé; původní data se ztratila a oteplovačům zůstalyjen ty jimi upravené

0 0
možnosti
K

KrásaVesmírná

6. 1. 2010 11:27
neni

treba byt vedcem aby bylo jasne, ze popiracum nejde o nic jineho, nez kapitalisticky vytezit co jde a jak jde a pak at se deje cokoliv, to je uz nezajima. Proste prachy ted a tady za jakoukoliv cenu. Nevim jak se mohou divat svym detem a vnukum do oci. Jednou je prokleji...

0 0
možnosti
FM

František Matějka

6. 1. 2010 11:31
Re: neni

Bože můj!!, tak se podívejte na odkaz z prvního příspěvku a pak jsem zvědav, kde najdete skutečnou touhu po mamonu... :-/

0 0
možnosti
PH

petrph

6. 1. 2010 11:26
tak se dohodněte

Podle čeho se bude to globální oteplování měřit. Jeden to měří podle ledovců, druhý podle letokruhů bříz, před pár týdny, když byly ty největší mrazy, tak tady na idnes jeden upozorňoval že ubývá arktických dnů, autor článku říká že by se to mělo měřit jednou za rok podle příchodu jara.."

Bylo by docela zaímavé kdyby se všechny tyhle hodnoty společně hodily do grafu, zda by vytvořily podobný trend.

Zatím se to dá vnímat leda jako obhajoba "při tom Climategate jste nás teda dostali, tam se fakt podvádělo a cenzurovalo,ale globální oteplování stejně existuje, vidíte to na těch arktickejch dnech a příchodech jara. Ještě máme v záloze tropické dny, odlety špačků, společné zprůměrování teplot na Floridě a na Sibiři, zvýšené prodeje slunečních brýlí a návrat módy minisukní.  No a než si někdo dá tu práci a u každého z těch trendů precizně (nebo přes hacking) prokáže jak se v tom podvádí a cenzuruje, tak uplyne ještě hodně a hodně doby...

0 0
možnosti
MP

admiral666

6. 1. 2010 11:54
Re: tak se dohodněte

kez by to globalni otepleni a alternativni zdroje byly jen maskovanou aktivitou "nerveme ropnym arabum a rusum nase penize do chrtanu", akorat by to bylo nekorektni takhle rict, kdyz i nejakemu vyrobci zakazali cedulku "not made in china"

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..