Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FM

František Matějka

17. 2. 2010 12:37
Pane autore, myslím, že jste to popsal přesně

Cituji Vás: "Data z dalších tisíců stanic je ale pak třeba pracně vyhledávat a shromažďovat dodatečně, což trvá roky, ale někdy i desítky let. Například v rámci různých speciálních projektů v 70. letech byla získána data z řady stanic a zařazena do databáze NOAA, tyto stanice však neposílají svá data pravidelně a proto jejich série končí v 70. letech a nemáme od nich žádné pozdější údaje."

.

Sorry, že odsuzuji, že i na takovém základu nás chtěl někdo v Kodani připravit o 30 bilionů dolarů do roku 2030... Rv

0 0
možnosti
PH

Rodnok

17. 2. 2010 12:43
Re: Pane autore, myslím, že jste to popsal přesně

Matějko, ale to si taky musíte přečíst celé, ne jen jednu větu...

0 0
možnosti
SH0

sir Humprey 010

17. 2. 2010 11:53
Ten Kremlík ti ale vychlemtal krve, co?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
P

pesimista

17. 2. 2010 11:25
Změny klimatu byly, jsou a budou.

Teď se však provalilo, že zájemci o peníze z našich kapes jsou schopni se dopouštět řady chyb a nelogičností pouze v zájmu obhájení své, prozatím nikterak průkazně doložené, teorie (spíš doměnky)

0 0
možnosti
MB

buxus

17. 2. 2010 11:11
Ono nejde o konspiraci

... ale domnívám se, že na celém problému se velmi dobře živí celá řada vědeckých pracovišť, nejrůznějších organizací a dalších zainteresovaných stran. Aby bylo jasno - nechci se hádat o to, zda dochází, či nedochází ke globálnímu oteplování, a pokud dochází, jaký podíl má na tom člověk. Spíše mi jde o to, že tato fakta o oteplování jsou předkládána s barnumskou reklamou, každý popírač (alespoň donedávnaú byl vystaven značnému mediálnímu a politickému tlaku. A co je nejhorší - přijímala se opatření metodou splašeného koně. Emisní povolenky představují další byznys, přičemž v celém systému jsou úděsné vady. Čínský ocelářský průmysl na vysoké úlevy protože Čína má statut rozvojové země; že jeho výrobky válcují na světových trzích konkurenci nikomu nevadí. Biopaliva - další výsledek boje proti globálnímu oteplování - přináší (na měrnou jednotku paliva) zvýšení exhalací nikoliv snížení, atd., atd. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..