Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Myslet si, že Země je jedinou obydlenou planetou ve vesmíru je opravdu dětinsky naivní. Je to tak naivní, jako když  mravenec v lese považuje své mraveniště za jediné a les za celý vesmír. Uvažujeme tak, jako by pozemská věda, byla na samé hranici svých možností. Opak je pravdou, nejsme ani na začátku, spoustu věcí si neumíme ani představit, natož pochopit. Jsme v embryonálním  stádiu a myslíme si, že známe téměř vše. Mnozí vědci ještě dokáží připustit existenci inteligentního života ve vesmíru, ale už nejsou schopni uznat, že by tyto bytosti mohly překonávat obrovské vzdálenosti, tudíž se podle nich s žádnou takovou civilizací nemůžeme ani potkat. Vychází totiž z našich primitivních znalostí o vesmíru, životě, podstatě existence.....

2 1
možnosti
JT

A protoze nemate zadny argument pro sve tvrzeni tak vsechny, kdo s vami nesouhlasi, nazvete detinsky naivnimi. Pomerne primitivni a hloupa argumentace

4 1
možnosti
FL

"...najednou vidíme, že řada esoterických tvrzení ztrácí smysl". Neztrácí, jenom se v ní slovo energie používá v jiném významu. Např. tvrzení "vyzařuje z něj negativní energie"  říká že "je to nepříjemný člověk" nebo něco v tom smyslu.

1 1
možnosti
JT

A prave to vyzarovani negativni energie je nesmysl. Pouzivat slovo energie v jinem nez fizikalnim smyslu je spatne. Taky nepouzivame slovo jablko ve smyslu most.

2 2
možnosti
JH

J47a85n 26H72l53e23d22í73k

8. 4. 2013 15:49

kosmos je nekonečný jenom proto, že člověk nemá vyvinutý mozek na tolik, aby to uměl přijmout.-- Je-li kosmos opravdu nekonečný---pak existuje nekonečný počet obydlených galaxií. Z toho se dá odvodit, že existuje nekonečný počet civilizací, které nás v pradávnu nebo od včera  ve všem přesahují a pouze ze slušnosti až empatie nás svou návštěvou a hlavně znalostmi odmítají urazit. Na druhé straně naše primitivní pavěda není schopná ani popsat prostor mezi elektronem a jádrem, ani důvod trvalé energie nutné k obíhání jádra.

0 4
možnosti
JT

Ale vesmir neni nekonecny, takze vase uvahy jsou liche. Vesmir je velky cca 92 miliard svetelnych let

0 0
možnosti
JT

Myslim, ze tyto naivni nazory vedeckeho marxismu jsou uz davno prekonane. Tvrdit, ze krome hmoty neni ve vesmiru vubec nic je prinejmensim naivni. Co treba anglictina ? Existuje ? Je ve vesmiru ? Je z hmoty ? Nebo neco jednodussniho. Je primka z hmoty ? Nebo cislo 5 ? Jinak uz kdysi davno Enstein dokazal, ze hmota a energie je totez a ze se pomerne bezne ma subatomicke urovni premenuje jedno v druhe a  zpet.

1 4
možnosti
BT

Angličtina je biologická struktura - jisté uspořádání neuronů v mozcích lidí. Totéž přímka.

1 1
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..