Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

...pokud dovolenou nezrušíte,je to Vaše věc,ale pokud by jste měl po příjezdu někoho nakazit(s fatálními důsledky),doufám,že to bude někdo z Vašeho nejbližšího okruhu,ať Vám to spočítá...pokud to nebude mít spočítáno on.

3 2
možnosti
TK

I kdyby to bylo vámi vypočítaných "jen" 1:5000, tak je to stále cca 5x větší pravděpodobnost, než že vyhrajete lepší než čtvrté pořadí ve Sportce. A na to si vsadí miliony lidí.

Mimochodem mám tchána, fajn chlap, stále činorodý a užitečný. Nemám se bát, že s pravděpodobností že na kostce padne jednička v případě nákazy zemře? Ostatně sám mám vážný problém s plící, takže když to "dobře" půjde, zůstane tu manželka s děckama sama beze mě i bez svého táty.. Tudíž já obavy mám.

6 2
možnosti
JS

J92a90r70d41a 54S82o67k47o92l

27. 2. 2020 17:45

U nás je takové přísloví o kopání jámy. Tak bacha!!

2 0
možnosti
Foto

Ano, vždyť ti staří to stejně mají za pár, že .... ostatně co tak asi mají na práci, tlačit se v obchodňácích a pak si sednout na lavičku a krmit holuby, třeba.... Božínku, to jsou teda moudra. Tihleti staří nad 65 let vládnou téhle zemi, prostřednictvím další jisté Báby, které to spolehlivě hážou do urny, víme? Neměl by teda milión chvilek pomáhat šířit koronavirus, když je ta statistika tak příznivá? - - - - Pokud se budou uplatňovat standardní protiepidemická opatření (zrušit shromáždění většího množství lidí, karanténa jedinců, co se potkali s nakaženými atd.), nelze vyloučit, že virovou nákazu nakonec prodělá celá populace, ale bude to postupně a to dá prostor k tomu, aby se těm 20% nakažených, jejichž průběh si vyžaduje lékařskou asistenci na ARO, takové pomoci dostalo. Pokud bychom těchto těžkých případů měli souběžně desetitisíce, tak to můžeme udělat jako Číňané na začátku roku - nakažené lidi zamčít do hotelu, jednou denně jim dát bagetu a napít a počkat, až všichni postupně skapou. No, ale tohle asi autor neměl na mysli, jenom si hrál se statistikou a těšil se z pocitu vlády nad těmi čísly. Hodně zdraví všem, mileniálové.....

11 3
možnosti
LM

Přesně tak - účelem karanténních opatření momentálně je zpomalit průběh šíření infekce, aby byla nemocnost rozložena v delším časovém úseku, protože jinak by mohlo dojít např. ke kolapsu zdravotního systému jednak tím, že byl bylo moc pacientů najednou a nestačila by kapacita lůžek (přinejmenším na JIP) a zároveň by mohlo být nemocných příliš mnoho zdravotníků. Takový scénář není pro vysoce nakažlivou infekci vyloučen a pak by na to mohli doplatit i mladí, dosud zdraví lidé s "banálními" zdravotními problémy, protože by se jin nedostalo adekvátní péče.

2 1
možnosti
RK

R46a65d35i15m 25K45a43l50a63s

27. 2. 2020 16:21

Dnes ráno se objevily zprávy o Japonce, která onemocněla, vyléčila se a aktuálně je opět nemocná. Zdá se, že nemusí být úplně snadné se viru zbavit a také není jisté, jak se virus bude chovat dál.

2 3
možnosti
PK

V tak krátkém období nemůžete onemocnět stejnou virózou. Pokud s ní tělo svedlo úspěšně boj, nějaký čas má ještě dostatek protilátek, aby se vůbec mohlo znovu nakazit. To platí pro každou virózu.

2 3
možnosti
Foto

Spousta lidí se děsí viru jako takového, ale obavu je třeba mít spíše z něčeho jiného - pokud by naráz onemocnělo větší množství práce schopných lidí v dané zemi, i kdyby měli jen příznaky rovnající se ne nijak tragické chřipce, přesto budou po nějaký čas mimo hru a v ekonomice vznikne jejich absencí a domácím léčením díra, která může mít vážné následky na ekonomiku, služby, bezpečnost atd. To je podle mého názoru největší riziko nového koronaviru, který, jak se ukazuje, má velice silnou virulentnost.

9 0
možnosti
Foto

Na váš optimismus se nedá nic jiného říci, než kdo chce kam, pomožme mu tam.

0 3
možnosti
Foto

Činíte dobře, dovolenou v Itálii nerušte.

A ještě větším důkazem vaší odolnosti (?) bude, když změníte destinaci a na dovolenou odjedete do lokality Wu-chan.

Protože vám uniká viruence, tak by možná neškodilo doplnit statistiku ještě o jeden údaj: 30,04%. Říká vám to něco?

To je totiž úmrtnost na betakoronavirus SARS-CoV-2 k 22.2.2020, který způsobuje respirační onemocnění známé jako COVID-19. (Zdroj: https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/)

Sami si čiňte závěry.

1 6
možnosti
RP

Kde jste přišel na 30,04% úmrtnost? To z vašeho zdroje nijak nevyplývá..

1 0
možnosti
Foto

Tak ve vaší věkové skupině jsou obavy zbytečné, takže vlastně pohoda, pomřou jenom staří.To ,že by jste teoreticy virus mohl přenést na své staré rodiče čí na další ohroženější lidi Vás pochopitelně nenapadlo. Nebo napadlo,ale nezajímá Vás to....

5 6
možnosti
RP

Ono když někdo má přes 80 let, tak má vysokou pravděpodobnost, že umře, i bez koronaviru. Tak je otázka, o kolik tu pravděpodobnost zvyšuje koronavirus

5 1
možnosti
Foto

Docela přesně zpracovaná statistická data. Na jedné straně od komunistů, kteří nikdy žádné data nefalšovali, na druhé brát za vzorek jedince z luxusní výletní lodi, kteří určitě nepečují o své zdraví a polovina z nich měla kapačky nebo pleny.

0 2
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..