Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J86o63s91e55f 81B48á40r10t84a

19. 4. 2022 14:09

Informovanost o situaci na Ukrajině bych přirovnal k rozvodu manželů, kdy argumenty by mohla předložit jenom jedna strana. Poznáváte náš mainstream.

7 6
možnosti
Foto

Jenže Ukrajina a Rusko nikdy v historii nebyly v manželském svazku. Bylo to vynucený svazek ve stylu pán a otrok.

5 0
možnosti
Foto

Rusko mluví o genocidě na Ukrajině páchané na ruských obyvatelích žijící na Ukrajině a nepředložilo jeden jediný důkaz, že se to děje. Pokud by se to dělo, tak by taková věc neunikla pozornosti světových mediích a řešilo by se to v rámci OSN a ne válkou. Je zajímavé, že rusové slouží v ukrajinské armádě na velitelských postech a to i v pluku Azov. Bojují proti ruské armádě. Pokud mluví občané národnosti ruské žijící na Ukrajině, tak říkají, že na Ukrajině žádnou genocidu nepociťují. Rusko mluví o fašismus na Ukrajině a žádný důkaz nepředkládá a přitom v parlamentu má zastoupení Liberálně-demokraticka strana, která je víc jak silně prolezlá nacionalismem - fašismem. Pak jsou zde v Rusku různé fašistické spolky, třeba Noční vlci oblíbenci Putina a jím podporovaní, kteří mají na svědomí i vraždy. .

6 0
možnosti
RP

A už někdy OSN pomohla, když se někde děla genocida? Rusko se zkrátka rozhodlo vyřídit si to s nima ručně a využít to jako záminku pro obsazení celé Ukrajiny.

Na Ukrajině byli mnoho let zahraniční pozorovatelé, takže je docela dobře zdokumentované ostřelování civilních cílů na obou stranách, viz třeba zde:

https://www.ohchr.org/Documents/Countries/UA/32ndReportUkraine-en.pdf

Třeba to uniklo pozornosti medii právě díky takovým těm hloupý zjednodušeným názorům, že Ukrajina = dobro a Rusko = zlo. Nikoho by ani nenapadlo hledat nějaké válečné zločiny na straně dobra.

2 4
možnosti
JK

Tak přesně o tom byl na iDNES ráno článek. Ruští trollové vylézají z děr a Okamurova partička zuřivě karmuje. Tady nemá cenu diskutovat. Notičky jsou jasně dané. Očernit Ukrajince a dát rusákům mandát k okupaci samostatného státu. Je to odporné. To tu vážně bude tato ruská propaganda zaclánět?

16 1
možnosti
ZH

Ukrajince nelze v žádném případě považovat za nějaké andílky. Problém je jiný. Pokud se na Ukrajině páchala zvěrstva, správný postup je je dokumentovat a důkazy pak předkládat zbytku světa. Teprve až nějaká velká část těch ostatních uzná, že Ukrajinu nelze k narovnání poměrů donutit jinak než válkou, pak teprve lze zem napadnout. Jenže Rusko se chová stejně jako USA - prostě někoho napadnou s vědomím, že si nikdo proti nim netroufne, protože jaderné zbraně. A protože chybí dostatek jasných důkazů, které nelze neuznat, Rusko na podporu své agrese lže.

A ještě trochu jinak. V podstatě pokládám za jisté, že na Ukrajině se nějaká zvěrstva děla. Otázkou je, zda situace pokračuje i nadále, nebo se dále vyhrocuje, nebo naopak zda se situace zmírňuje. Pokud přetrvává, pak je třeba zjistit, kolik prstíků v tom má Rusko jako podněcovatel k rozvratu (což pokládám také v podstatě za jisté).

2 1
možnosti
PJ

zase blog s ALE ? Poprosil bych autora o zodpovězení otázky, jestli Rusko má nárok napadnou Ukrajinu. Bez nějakých obezliček, jen ANO nebo NE. Tohle je totiž ten základ.

13 0
možnosti
LP

když už jsem v tom, tak vám odpovím i za autora. Nemá, a autor ani nic takovýho nezmiňuje.;-)

4 0
možnosti
Foto

Ono je to velmi jednoduché.

Když se Rusáci ztáhnu tam kam patří-tedy do Ruska-nebudou Ukajinci střílet vůbec nikam a odpadně riziko, že střeí i do civilistů. Ve válce se to prostě vyloučit nedá ani u jedné strany, ale jen jedna strana-tedyRusové-střílí jen díky své bezdůvodné agresi, ta Druhá strana-Ukrajinci se jen brání.

Tedy je to v podstagtě černobílé-rusové jsou na Ukrajině ne Ukrajinci v Rusku a to říká celkem vše.

12 0
možnosti
SB

Střet dobrá se zlem to bezesporu není. V tom máte pravdu. Ukrajinci jsou lidé se všemi nectnostmi, které má každý národ. Jsou mezi nimi hysterici, lumpové, zloději, vrahové, podrazáci, alkoholici, feťáci, líní lemplové a sexuální násilníci. Takoví lidé jsou všude a není důvod si myslet, že Ukrajina je výjimkou.

Ale Rusko je sprostý agresor. Rusko je zlo.

Takže to není střet dobrá se zlem. V tom máte pravdu.

Je to střet běžné lidské normálnosti se zlem.

11 0
možnosti
JD

J11a93n 41D47o55u64š62e37k

19. 4. 2022 12:26

Ale je to boj dobra se zlem. To vaše dobro si definuje sám člověk jak se mu zrovna hodí nebo jak je vyžadováno. Dneska je ruské ZLÉ a Ukrajina boha jeho synonymum pro dobré.

Samozřejmě, že nic není černobílé. Třeba že Ukrajina je těžce zaostalá země prolezlá nechutnou korupcí a nemocemi, které nepamatujeme. Ale nic to nemění na faktu, že byla napadena ne příliš vzrostlým šaškem s napoleonským komplexem, který potřebuje drtivou prohru jako sůl aby si už nevyskakoval než natáhne brka.

1 1
možnosti
Foto

Z hlediska korupce se ruským vládním činitelům, politikům a oligarchům nehodí, aby Ukrajina byla funkční, robustní, protikorupčně vybavený stát. Protože je na tom Rusko s korupcí ještě hůř v mezinárodním srovnání a způsob fungování mocenských skupin je prakticky stejný, mají zájem na Ukrajině udržet status quo a brání se reformám podporovaných Unií,“ Je jasné, že pokud by se země měla stát členským státem EU, musela by přijmout jasná protikorupční opatření a nejen kosmetická. A jasné je, že Rusko Ukrajině nálepku zkorumpované země nepomůže odstínit, protože je na tom je hůře než samotná Ukrajina.

2 0
možnosti
MS

Takhle by měla vypadat manipulativní politická agitka. Černá a bílá není, boj dobra se zlem taky ne a tuto manipulaci ještě podepřít články a zprávami vytrženými z kontextu.

Například Azov. Vytáhnout z jednoho článku odstavec s Michaelem Colbournem a ostatní z článku taktně v blogu vynechat je krásná ukázka manipulace čtenáře.

Například politická podpora National Corps, která má podporu Ukrajinských voličů asi jako volný blok. Že v tom samém odkazu Azov musel pod nátlakem americké a kanadské vlády projít vývojem od neonacismu je takový drobný detail. Nějak jste v blogu zapomněl ze stejného zdroje dopsat analýzu Stanford CISAC, která pro změnu uvádí ruskou podporu organizacím "Ruské imperiální hnutí" a "Wagnerově skupině"

Ta zpráva vysokého komisaře OSN je hezká. Jestlipak leží u soudu v Haagu společně s žalobou? Je Ukrajina a Rusko stále členy OSN? Nebo už vysokému komisaři nezbyla energie na podání žaloby? To je škoda, když si dal takovou práci se shromažďováním důkazů.

Svědectví Pavla Botky je také výživné. Tolik rozporů ve vlastní svědectví si ani sám Botka neuvědomuje a redakce Seznamu to musí uvádět na pravou míru. Umí Botka matematiku? Od kdy na Donbase teda je?

Váš článek nemá bagatelizovat ruská zvěrstva, ačkoli to dělá v míře vrchovaté, ale poukázat na media, která tvrdí Ukrajina = dobro, Rusko = zlo a jediné medium, které to tvrdí je tweet Pekarové Adamové a názor šéfredaktora Respektu.

Máte - li takový strach o peníze a vlastní přežití, počkejte si jestli se russák opravdu na Ukrajině zastaví a svůj postup ukončí, nebo ho máme očekávat na hranicích s Polskem, nebo Slovenskem. To pak budete mít s povolávacím rozkazem v ruce úplně jiné starosti.

5 0
možnosti
JK

Postrádám tam nějaký návrh, jak vykopat rusáky z cizí země, kde vraždí ženy a děti.

13 1
možnosti
DV

D83a10v95i33d 78V95l87k

19. 4. 2022 11:43

Neustálým zpochybňováním a nahlodáváním pravda nezmizí Rusko napadlo opakovaně Ukrajinu. Někteří obyvatelé Ukrajiny se dopustili vlastizrady a prodali se Rusku a někteří Češi jsou natolik hloupí, že to zpochybňujíRv

21 0
možnosti
  • Počet článků 74
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4459x
Skeptik a popularizátor vědy. Publikoval jsem články pro tištěná i internetová média jako vtm.cz, Respekt, 100+1, Svět na dlani a další..